Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Κέρδισαν οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες

Πήραν τα ”πάνω” τους οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην εγχώρια αγορά έναντι των ιαπωνικών ανταγωνιστικών, κυρίως λόγω των περικοπών που επέβαλλαν στις τιμές των προϊόντων τους.

ΗΠΑ: Κέρδισαν οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες
Σημαντικό μερίδιο της αγοράς απώλεσαν οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι εγχώριες ανταγωνιστικές κατέγραψαν υψηλότερες πωλήσεις λόγω των εκπτώσεων που είχαν επιβάλλει στις τιμές.

Οι 11 αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας που συναγωνίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη διάρκεια του Απριλίου κατέλαβαν μερίδιο ύψους 30,4% της αγοράς, σημειώνοντας πτώση κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα προσπαθήσουν να ανταπαντήσουν έως ότου παρουσιάσουν νέα μοντέλα στην αγορά. Το νέο Accord της Honda, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, το ανανεωμένο Sienna της Toyota και το νέο Maxima της Nissan, πρόκειται να βοηθήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Nissan, με την άνοδο των πωλήσεων κατά 15% και η Mitsubishi, με αντίστοιχη αύξηση των πωλήσεων κατά 8,4%, ήταν οι μόνες δύο αυτοκινητοβιομηχανίες από τις πέντε μεγαλύτερες της Ιαπωνίας που αύξησαν το μερίδιό τους στην αμερικανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v