Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Ιρλανδία και από την ΕΚΤ

Δια στόματος του κ.Ordonez, η ΕΚΤ εντείνει τις πιέσεις στην κυβέρνηση του Δουβλίνου να καταλήξει σε μία "τελική απόφαση" που θα καθησυχάσει τις αγορές. Στα 80 δισ. ευρώ εκτιμά η BarCap την απαιτούμενη στήριξη της Ιρλανδίας.

Πιέσεις στην Ιρλανδία και από την ΕΚΤ
Πιέσεις και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δέχεται η Ιρλανδία ώστε να καταλήξει σε μία «τελική απόφαση» που θα καθησυχάσει και τις αγορές.

«Η κατάσταση στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ αρνητική λόγω, κατά κάποιο τρόπο, της έλλειψης μίας τελικής απόφασης από την Ιρλανδία» δήλωσε ο Miguel Angel Fernandez Ordonez, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ σε συνέντευξη Τύπου στην Μαδρίτη και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι εγώ που πρέπει να πάρω αυτή την απόφαση για την Ιρλανδία, είναι η Ιρλανδία που πρέπει να πάρει την σωστή απόφαση στην σωστή στιγμή».

Οι δηλώσεις αυτές του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας αποτυπώνονται στο πλαίσιο των ευρύτερων πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση του Δουβλίνου να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ. Όπως αποκαλύπτει και το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο, η Γερμανία ζητά από την Ιρλανδία να θέσει αίτημα ένταξης στον μηχανισμό στήριξης πριν από την συνάντηση του Eurogroup την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Barclays Capital, η στήριξη της Ιρλανδίας ενδέχεται να ανέλθει στα 80 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v