Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Θα συμμετέχει σε ιρλανδική διάσωση

Εξ αιτίας του μεγάλου ανοίγματος των βρετανικών τραπεζών στην Ιρλανδία, η βρετανική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να συνεισφέρει στην προσπάθεια της οποίας ηγείται η ΕΈ για την διάσωση της ιρλανδικής οικονομίας.

Βρετανία: Θα συμμετέχει σε ιρλανδική διάσωση
Εξ αιτίας του μεγάλου ανοίγματος των βρετανικών τραπεζών στην Ιρλανδία, η βρετανική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να συνεισφέρει στην προσπάθεια της οποίας ηγείται η Ευρωπαϊκή Ένωση για την διάσωση της ιρλανδικής οικονομίας.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αρχίσουν αύριο Πέμπτη συνομιλίες με το Δουβλίνο για ένα πιθανό πακέτο διάσωσης. Η Βρετανία προσφέρθηκε να συνδράμει, αφού οι τράπεζές της έχουν το μεγαλύτερο άνοιγμα της Ευρώπης στην Ιρλανδία.

Η Βρετανία «είναι έτοιμη» να συμμετάσχει σε μια διάσωση της ιρλανδικής οικονομίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, κ. George Osborne.

Η διεθνής ειδησεογραφία αναφέρει ότι η βοήθεια που πιθανόν να παράσχει η Βρετανία, θα έχει μάλλον την μορφή των άμεσων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v