Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβύη: Χωρίς χρονοδιάγραμμα το ΝΑΤΟ λέει ο Ομπάμα

Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη μέχρι να παραιτηθεί ο Καντάφι, δήλωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Λιβύη: Χωρίς χρονοδιάγραμμα το ΝΑΤΟ λέει ο Ομπάμα
Oι συμμαχικές επιχειρήσεις στην Λιβύη δεν θα σταματήσουν μέχρι να κατέβει από την εξουσία ο Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσαν ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ανέφερε ότι “Συμφωνώ απολύτως ότι δεδομένης της προόδου που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες, ο Καντάφι και το καθεστώς του πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση στην πίεση που ασκούμε”.

“Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου αν διατηρήσουμε την πορεία στην οποία βρισκόμαστε, ο Καντάφι θα κατέβει τελικά από την εξουσία” πρόσθεσε και υποστήριξε ότι “θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση μέχρι να το επιτύχουμε, χωρίς να υπάρχει κάποιο χρονικό όριο”.

O Nτέιβιντ Κάμερον από την πλευρά του δήλωσε ότι πρέπει να αυξηθεί η πίεση προς τον Καντάφι και ότι “η Βρετανία θα εξετάσει όλες τις επιλογές για να αυξηθεί η πίεση”.

Εν τω μεταξύ, τα συμμαχικά αεροσκάφη βομβάρδισαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, τα αεροσκάφη χτύπησαν μια αποθήκη ρουκετών, στρατιωτικά οχήματα, ένα κέντρο στρατιωτικών επιχειρήσεων στα περίχωρα της Τρίπολης και στρατιωτικούς στόχους γύρω από τη Μισράτα.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης Jana μετέδωσε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ χτύπησαν ένα σταθμό τηλεπικοινωνιών σε περιοχή δυτικά της Μισράτα, προκαλώντας υλικές και ανθρώπινες απώλειες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο