Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακριβή η Wall λένε 282 αμερικανοί managers

Η πιο ακριβή αγορά του κόσμου είναι η αμερικανική, σύμφωνα με έρευνα της Merrill lynch, η οποία απευθύνθηκε σε 282 από τους ισχυρότερους mutual fund managers. Οι ίδιοι επιλέγουν μετοχές ευρωπαϊκές, κυρίως, τραπεζικές, βιομηχανικές και βασικών μετάλλων, ενώ θεωρούν το δολάριο υπερτιμημένο.

Ακριβή η Wall λένε 282 αμερικανοί managers
Oι αμερικανικές μετοχές αποτελούν τις πιο ακριβές μετοχές του κόσμου. Η παραπάνω άποψη είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησε η Merrill Lynch, η οποία ζήτησε την άποψη 282 managers των μεαλύτερων Αμοιβαίων Κεφαλαίων για τα χρηματιστηριακά δρώμενα στις ΗΠΑ και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές τους.

Το 60% αυτών διατύπωσαν τη γνώμη πως οι αμερικανικές μετοχές είναι οι ακριβότερες στον κόσμο, ενώ το 1/3 εξ αυτών υποστήριξαν πως οι ΗΠΑ παρουσιάζουν τη δεδομένη στιγμή, τα λιγότερο ελκυστικά επιχειρηματικά αποτελέσματα, στον τομέα της κερδοφορίας.

Διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό (36%) εξ αυτών προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, υποστηρίζοντας πως προβλέπουν για τις μετοχές των ΗΠΑ, για χρονικό διάστημα 12 μηνών), απόδοση χειρότερη της υπόλοιπης (Ευρωπαϊκής κυρίως) αγοράς χαρακτηρίζοντάς τις μετοχές ”underweight”.

”Οι οικονομίες της Ευρώπης προσφέρουν καλύτερες ευκαιρίες, κυρίως σε χώρες που η αγορά τους εμφανίζει μικρή κεφαλαιοποίηση”, τονίζει ο επικεφαλής της Pan Agora Asset management, Ed Peters και συνεχίζει τονίζοντας πως όταν η διεθνής οικονομία είναι σε ύφεση και το δολάριο αδύνατο τότε η αμερικανική αγορά δεν ”αποδίδει” (underperforms).

Eπιπροσθέτως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από την έρευνα, παρουσιάζουν οι αναδυόμενες αγορές, οι οποίες ενέχουν περιθώρια κερδών.

Στην έρευνα επισημαίνεται πως, αυτή την εποχή, η Αγγλία παρουσιάζει τα πιο ελκυστικά περιθώρια κερδοφορίας, ενώ για την Ιαπωνία παρατηρείται πως το κλίμα αρχίζει να καλυτερεύει, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα ακόμα που δημιουργούν αμφιβολίες για το μέλλον.

Το αμερικανικό νόμισμα, παρά τις συνεχείς πιέσεις που δέχεται, θεωρείται υπερτιμημένο και το 57% μάλιστα από τους ”ερωτηθέντες” δήλωσαν πως τα κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ”είναι η επιλογή τους”.

Καταληκτικά και σε σχέση με τις μετοχές που επιλέγουν, το 58% εξ αυτών δήλωσε πως οι κυκλικές μετοχές και όχι οι αμυντικές είναι η εκλογή τους, εξιδικεύοντάς τις σε τραπεζικές, βιομηχανικές και βασικών μετάλλων.

Πέρα από το χρονικό διάστημα των 12 μηνών και μέσα στην επόμενη δεκαετία στις προβλέψεις των managers περιλαμβάνεται ετήσια απόδοση της τάξεως του 6,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v