Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Το ”American Idol” νίκησε τους Ολυμπιακούς

Η S&P υποβάθμισε την βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας του Τορίνο, δύο ημέρες μετά την λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Εν τω μεταξύ, η τηλεθέαση στο κανάλι NBC που έκανε τις μεταδόσεις στις ΗΠΑ, ήταν η χαμηλότερη από όλες τις χειμερινές διοργανώσεις, αφού οι Αμερικανοί προτίμησαν το ”American Idol”.

ΗΠΑ: Το ”American Idol” νίκησε τους Ολυμπιακούς
Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας του Τορίνο, δύο ημέρες μετά την τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο οίκος αξιολόγησης απέδωσε την υποβάθμιση σε Α+ από ΑΑ- στις δαπάνες για την αθλητική διοργάνωση, που αποδείχθηκαν υψηλότερες των προβλέψεων.

Το χρέος που έχει εκδώσει η ιταλική πόλη από το 2004 αποδείχθηκε τριπλάσιο από τα λειτουργικά έσοδα 2005, αναφέρει η S&P, που προσθέτει ότι περιμένει να ελαφρύνουν οι οικονομικές υποχρεώσεις του Τορίνο με εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων στα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η τηλεθέαση για τους Αγώνες στο κανάλι NBC που έκανε τις μεταδόσεις στις ΗΠΑ, ήταν η χαμηλότερη από όλες τις χειμερινές διοργανώσεις, καθώς οι Αμερικανοί προτίμησαν να παρακολουθούν το ”American Idol”.

Τα ποσοστά τηλεθέασης στο NBC της General Electric διαμορφώθηκαν σε μέσο όρο στο 12,2% για τα 110,2 εκατομμύρια νοικοκυριά των ΗΠΑ που έχουν τηλεόραση, δηλαδή 37% χαμηλότερα από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σωλτ Λέικ Σίτυ, σύμφωνα με την Nielsen Media Research.

Το προηγούμενο χαμηλό ήταν 13,4% για τους αγώνες της Γκρενόμπλ το 1968. Το ”American Idol”, το σόου με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ, που μεταδόθηκε ίδιες ώρες με τους αγώνες επί 5 νύχτες και η διαφορά ώρας που έκανε τα αποτελέσματα πολλών αγώνων γνωστά πριν την μετάδοσή τους, θεωρούνται βασικοί ”υπεύθυνοι” για τα χαμηλά ποσοστά.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο