Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Βαράγκης: Εγγυώμαι τη συνέχεια της εταιρείας

O πρόεδρος και βασικός μέτοχος της εισηγμένης μιλά για την τρέχουσα κατάσταση και τα επεκτατικά σχέδια της εταιρείας. Οι ανάγκες κεφαλαιακής στήριξης και τα φιλόδοξα πλάνα στη Μέση Ανατολή.

Δ. Βαράγκης: Εγγυώμαι τη συνέχεια της εταιρείας
Την πίστη του στις προοπτικές της ομώνυμης εισηγμένης εξέφρασε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Δημήτριος Βαράγκης.

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις, όχι μόνο επανέλαβε την αισιοδοξία του για την ανάληψη νέων έργων στη Μέση Ανατολή, αλλά επιπλέον εγγυήθηκε και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.


ΕΡ.: Κύριε Βαράγκη, η εταιρεία σας καταγράφει τα τελευταία χρόνια ζημιογόνο αποτέλεσμα. Κατά πόσον κινδυνεύει η βιωσιμότητά της, με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία;

ΑΠ.:
Η εταιρεία θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες της αγοράς. Είμαι σε θέση να εγγυηθώ τη συνέχιση της λειτουργίας της. Η διοίκηση της Βαράγκης μελετά εναλλακτικά σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της εισηγμένης, πλην όμως περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθεί το γενικότερο περιβάλλον, προκειμένου να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει. Όταν καταλήξουμε στον τρόπο, τότε θα συγκαλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση για να ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την έγκριση των μετόχων μας.


ΕΡ.: Πώς εξελίσσεται η πορεία της εταιρείας;

ΑΠ.:
Πέρυσι το 43% των εσόδων μας προήλθε από το εξωτερικό και φέτος το συγκεκριμένο ποσοστό αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το 50%. Ήδη προ ολίγων ημερών ανακοινώσαμε την ανάληψη ενός έργου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα αναλάβαμε και μια άλλη δουλειά της τάξεως των 650 χιλ. ευρώ στο Αμπού Ντάμπι. Πρόκειται για έργο ανακατασκευής εσωτερικής διαμερισμάτωσης κτιρίου, που αναμένεται να υλοποιηθεί έως το τέλος του 2012. Το συγκεκριμένο έργο μας ανατέθηκε από την BURKAN FACILITIES, που ανήκει στον επιχειρηματικό κολοσσό TAWAZUN.

Το φετινό αποτέλεσμα εκτιμάται πως θα είναι ανώτερο σε τζίρο σε σύγκριση με το 2011. Να ξέρετε ότι βαδίζουμε πάνω σε ένα πενταετές business plan, το οποίο και πιστεύουμε.


ΕΡ.: Στην εξαγωγική προσπάθεια της εταιρείας είχε αναφερθεί προ διετίας περίπου κολακευτικά και ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ωστόσο, σε τι βαθμό θετικές προοπτικές έχει;

ΑΠ.:
Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξηγήσω τι ακριβώς κάνουμε. Δεν είμαστε μια εταιρεία που πουλάει commodities. Αντίθετα, πουλάμε ολοκληρωμένες ιδέες στον χώρο του επίπλου, οι οποίες περιέχουν μακρόχρονη πείρα και υψηλή τεχνογνωσία. Μάλιστα, πολύ σημαντικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η παραγωγή υλοποιούνται από την ίδια την εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα, είμαστε ουσιαστικά ένα «one stop shop», το οποίο προσφέρει λύσεις με το κλειδί στο χέρι και προσαρμοσμένες στις επιμέρους ανάγκες κάθε πελάτη.

Εμείς, ως εταιρεία, έχουμε μειώσει σημαντικά την έκθεσή μας στην ελληνική αγορά ψαλιδίζοντας δραστικά και το σχετικό κόστος. Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου μας προέρχεται από το εξωτερικό. Έχουμε ανοιχτεί δυναμικά στον χώρο της Μέσης Ανατολής και έχουμε εκτελέσει αρκετά έργα αφήνοντας τους πελάτες μας ικανοποιημένους.

Το πολύ μεγάλο μέγεθος των πελατών μας, αλλά και το καλό όνομα που έχουμε δημιουργήσει πιστεύω ότι θα αποτελέσουν διαβατήριο έτσι ώστε να πάρουμε πολύ περισσότερες δουλειές στο μέλλον, τόσο από τους ίδιους τους ικανοποιημένους πελάτες μας, όσο και από νέους.

Ήδη, βρισκόμαστε σε φάση επέκτασης και σε άλλες χώρες του Αραβικού Κόλπου και σε μεγαλύτερες αγορές. Διεκδικούμε μια σειρά έργα, ωστόσο δεν μπορώ να μιλήσω περαιτέρω γι' αυτά, από τη στιγμή που δεν έχουν κατοχυρωθεί.

Προσβλέπουμε δηλαδή -βάσιμα κατά την εκτίμησή μας- στην ανάληψη προστιθέμενης αξίας και σε σαφώς ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v