Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μαύρο" στα κουκουλώματα και στις κουκούλες!

Ο λαός δεν θέλει ούτε κουκούλες ούτε κουκουλώματα. Απέδειξε ότι η ακρότητα και η υποκρισία δεν συγχωρούνται πλέον. Κερδισμένοι είναι μόνο αυτοί που το κατάλαβαν νωρίς. Γράφει ο Πάτροκλος Κουδούνης.

  • του Πάτροκλου Κουδούνη
Μαύρο στα κουκουλώματα και στις κουκούλες!
Θαυμάσιες εκλογές! Χωρίς μίση, χωρίς φανατισμό, χωρίς πολλές αφίσες και σημαίες. Οι ευχές της τελευταίας πεντηκονταετίας εισακούστηκαν κι έτσι η Ελλάς ακολούθησε το παράδειγμα όλων των βορειοευρωπαϊκών χωρών όπου οι εκλογές γίνονται αθόρυβα.

Αργήσαμε βέβαια, αλλά τώρα ελπίζω να καταλάβαμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή τουλάχιστον οι μισοί δεν ψηφίζουν αφού προτιμούν να πάνε για μπίρες. Υπό αυτήν την έννοια, οι Έλληνες μπορούν πλέον να ισχυριστούν ότι ακολουθούν κατά γράμμα τα... ευρωπαϊκά κεκτημένα.

Οι εκλογές ήταν θαυμάσιες και σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, σύμφωνα φυσικά με τη δική μου κρίση. Θα τολμήσω δε να πω ότι εκτός από επιθυμητά ήταν πάνω απ’ όλα δίκαια.

Κατ’ αρχάς, ήταν δίκαιη η ήττα της κυβερνητικής παράταξης. Τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο η πολιτική ηγεσία έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών που όχι μόνο δεν προσπάθησε να διορθώσει αλλά επιχείρησε πρωτίστως να κουκουλώσει με τρόπο που προσβάλλει τη μέση νοημοσύνη. Το βλακώδες κουκούλωμα όμως δεν ξεγέλασε κανέναν, παρά μόνο τους εμπνευστές του, οι οποίοι συνέχισαν να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τη ζωή μιας στρουθοκαμήλου...

Δίκαιη ως εκ τούτου ήταν και η Πύρρειος νίκη του ΠΑΣΟΚ. Λέω Πύρρειος όχι μόνο γιατί το ποσοστό ήταν σχετικά μικρό και χαμηλότερο από αυτό των βουλευτικών εκλογών, αλλά κυρίως γιατί οι απώλειες από τα προσδοκώμενα κέρδη ήταν σημαντικές. Είναι προφανές ότι ακόμα δεν πείθει.

Δεν πείθει ούτε το κόμμα αλλά ούτε και ο ευπροσήγορος κ. Γιώργος Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι παραμένει μία από τις πλέον συμπαθείς πολιτικές φιγούρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Το ΠΑΣΟΚ και οι προοδευτικές δυνάμεις νίκησαν" είπε μόλις βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα. Δηλαδή εγώ που δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ δεν είμαι προοδευτικός, ενώ εσύ με το μουστάκι και την ξύλινη ψευτοσοσιαλιστική πολιτική γλώσσα είσαι! Σε παρακαλώ πολύ, φίλε Γιώργο! Έτσι όχι μόνο δεν με πείθεις, αλλά με προσβάλλεις κιόλας. Πάντως με αυτή την τακτική αυτοδυναμία δεν βλέπω.

Δίκαιη και η μικρή άνοδος του ΚΚΕ. Είναι τίμιο κόμμα και σοβαρό. Και περισσότερο ευέλικτο απ’ ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Η Αλέκα τα λέει καλά. Τα μισά φυσικά. Αυτοί που δεν δίνουν σημασία στα άλλα μισά την ψηφίζουν ευχαρίστως. Παρά τις επιθέσεις από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να είναι η πρώτη επιλογή διαμαρτυρίας απέναντι στον δικομματισμό. Εύχομαι καλή συνέχεια στους συντρόφους. Μακάρι να 'χα ψυχή να τους ψήφιζα κι εγώ.

Μεγάλος και δίκαιος νικητής ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Πάντα καίριος, με μυαλό και ατάκες, στρίμωξε για τα καλά τους νοικοκυραίους και τους έπεισε ότι είναι η μόνη λύση. Ακόμα καλά το πάει. Σε λίγο όμως που θα καταλάβει πόσο δυνατό είναι το ρεύμα του κ. Μάκη Βορίδη, μπορεί να ανησυχήσει σοβαρά. Ως τότε όμως έχει χρόνο να προετοιμαστεί καταλλήλως...

Πάμε στα "παιδιά" τώρα. Πάμε στους αγαπημένους μου "Τσίπρες". Σάρωναν δημοσκοπικά πριν από μερικούς μήνες. Απειλούσαν ευθέως τον δικομματισμό. Παραλίγο να γίνουν ο τρίτος πόλος. Και λίγο μετά άρχισαν να μας στέλνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με κουκουλοφόρους κ.λπ. Τι γλυκούληδες! Τι προοδευτικοί! Τι επαναστάτες!

Σείστηκαν τα θεμέλια του καπιταλισμού και της πλουτοκρατίας με τη συμπεριφορά τους. Ειδικά ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, αυτός ο διαφωτιστής του 21ου αιώνα, ο γενειοφόρος εισοδηματίας εκατομμυριούχος, ο νέος αυτός Βολταίρος, κάθε φορά που παρεμβαίνει καταφέρνει ακόμα ένα δυνατό χτύπημα στο "σύστημα". Πάντως, ύστερα και από αυτή την επίδοση, μπορώ με παρρησία να δανειστώ μία φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ και να πω ότι ο Αλέκος "έχει όλες τις αρετές που αντιπαθώ και κανένα από τα ελαττώματα που θαυμάζω".

Μπράβο "παιδιά"! Την επόμενη φορά ελπίζω να τα πάτε καλύτερα. Βάλτε και τρίτο πρόεδρο! Γυναίκα αυτήν τη φορά. Μη χαρακτηριστείτε και σεξιστές...

Για τους οικολόγους και τον Τρεμόπουλο δεν έχω να πω πολλά. Ευτυχώς που έστω και στο παρά πέντε πολύς κόσμος πληροφορήθηκε τις θέσεις του στα εθνικά θέματα και έπραξε καταλλήλως. Εγώ από την πλευρά μου σας χαρίζω (και σας θυμίζω) την εικόνα που μας πρόσφερε το βράδυ των εκλογών, όταν κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού του λόγου στάθηκε δίπλα του εκείνη η 55άρα κυρία με το μαλλί του Αϊνστάιν και το τεράστιο κίτρινο λουλούδι στο χέρι.

Περιβάλλον, Γούντστοκ, παραίσθηση, ελευθεριάζον σεξ, φυτά.
Μία εικόνα χίλια μηνύματα. Μπράβο σας!

[email protected]  

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v