Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γαλλία και η ρωσική εμπλοκή στην εξέγερση των κίτρινων γιλέκων

Με άρθρο τους, οι TIMES του Λονδίνου, επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ μας ότι εκατοντάδες ρωσικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεδίωκαν και επιδιώκουν την πρόκληση εμφύλιας σύρραξης στη Γαλλία. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η Γαλλία και η ρωσική εμπλοκή στην εξέγερση των κίτρινων γιλέκων

«Χιλιάδες λογαριασμοί έχουν στόχο να καλλιεργούν την οργή στο γαλλικό κοινό, ώστε να προκαλέσουν βίαιες εκδηλώσεις ικανές να οδηγήσουν σε σοβαρότερες εξελίξεις». Αυτά αναφέρουν οι TIMES του Λονδίνου, προσδιορίζοντας ότι, μετά από έρευνά τους, εκατοντάδες λογαριασμοί και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέονται με τη Ρωσία. Για ρωσική εμπλοκή δε στην γαλλική πολιτική σκηνή μιλά και η Deutsche Welle. Πρόκειται για θέμα που ανέδειξε ο υπογράφων την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, οι TIMES επικαλούνται ένα ιδιαίτερα δραστήριο δίκτυο στο Twitter, το οποίο καλύπτει διακόσιους λογαριασμούς και από την αρχή των γεγονότων δηλητηριάζει την κοινή γνώμη με ανυπόστατες φήμες. Κατά τη βρετανική εφημερίδα, η εταιρεία NEWKNOWLEDGE, η οποία εξειδικεύεται στη διαδικτυακή ασφάλεια, έχει εντοπίσει αυτούς τους λογαριασμούς που αποπληροφορούν και στους οποίους λογαριασμούς χρησιμοποιούνται φωτογραφίες διαδηλώσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία. Πλην όμως επιδιώκουν να υπογραμμίσουν την αστυνομική βία και να δικαιολογήσουν έτσι στο επίπεδο των τραμπούκων, που πυρπολούν και λεηλατούν ότι βρουν μπροστά τους,την τυφλή βία.

Όπως είπε εκπρόσωπος της NEW KNOWLEDGE, η τακτική αυτών που κινούν τους σχετικούς λογαριασμούς είναι εξαιρετικά απλοποιημένη, πλην όμως σε ένα μη καλά πληροφορημένο κοινό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή ψυχολογική αναστάτωση. Το ίδιο πρόσωπο υπογραμμίζει ότι τα ρωσικά δίκτυα που λειτουργούν στη Γαλλία, ανάβουν φλόγες, χωρίς όμως να προκαλούν τις διαδηλώσεις.

Κατά την NEW KNOWLEDGE, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, όπου ήδη κάποια «κίτρινα γιλέκα»προσπαθούν να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v