Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός τύπος της Τρίτης

Οι χθεσινές δηλώσεις Χριστοδουλάκη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του οικονομικού τύπου της Τρίτης, είτε πρόκειται για φοροαπαλλαγές είτε για τη σύμβαση του Ξυστό. Ακόμα, τις εφημερίδες απασχολούν τα ακίνητα των offshore στην Ελλάδα, η μείωση εσόδων των ΕΕΧ, αλλά και η ”σφήνα” του ΙΚΑ με ίδρυση Α/Κ.

Ο οικονομικός τύπος της Τρίτης
Οι χθεσινές δηλώσεις Χριστοδουλάκη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του οικονομικού τύπου της Τρίτης, είτε πρόκειται για φοροαπαλλαγές είτε για τη σύμβαση του Ξυστό. Ακόμα, τις εφημερίδες απασχολούν τα ακίνητα των offshore στην Ελλάδα, η μείωση εσόδων των ΕΕΧ, αλλά και η ”σφήνα” του ΙΚΑ με ίδρυση Α/Κ.

Φοροαπαλαγές : Μεταβίβαση ακινήτων και μετοχών με μειωμένο φόρο, είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ για ”Όλες τις φοροαπαλαγές σε ΚΒΣ και ακίνητα” μας πληροφορεί το πρωτοσέλιδο του Κέρδους. ”Στα 200 εκατ. ευρώ το κόστος από τις ελαφρύνσεις”, είναι ο σχετικός υπέρτιτλος της Ημερησίας, η οποία τιτλοφορείται ”3μηνη περίοδος χάριτος για γονικές παροχές α΄ κατοικίας”. Αναφορά στο θέμα κάνει και το Χρηματιστήριο, ενώ για ”Δύσκολες ισορροπίες του νέου προϋπολογισμού”, γράφει η Καθημερινή.

Χριστοδουλάκης- ξυστό: ”Με διεθνή διαγωνισμό και αυξημένες εγγυήσεις η νέα ανάθεση του Ξυστού”, είναι ο τίτλος της Καθημερινής, ενώ ρίμα σχηματίζει ο τίτλος της οικονομικής Ελευθεροτυπίας, ο οποίος αναφέρει ”Τώρα ξυστό με διεθνή διαγωνισμό”. ”Με διεθνή διαγωνισμό η σύμβαση για το Ξυστό”, γράφει η Εξπρές, ενώ το θέμα ”χτυπούν” στην πρώτη τους σελίδα και οι εφημερίδες Βήμα και Χρηματιστήριο.

Ακίνητα- offshore: 1 τρισ. δρχ τα ακίνητα των offshore γράφει η Ελευθεροτυπία, ενώ ”Ξεπερνούν το 1 τρισ. δρχ τα ακίνητα των offshore” είναι ο τίτλος της Εξπρές.

ΕΕΧ: Στην οικονομική κατάσταση των ΕΕΧ αναφέρονται οι εφημερίδες Ημερησία και Εξπρές. Η πρώτη, αναφέρει ότι ”μειώθηκε το ενεργητικό των ΕΕΧ” προσδιορίζοντας τις απώλειες στα 200 εκατ. ευρώ για το εξάμηνο, ενώ η δεύτερη γράφει για ”Απώλειες της τάξης των 190 εκατ. ευρώ”.

ΙΚΑ- Α/Κ: ”ΙΚΑ: Αμοιβαίο 310 εκατ. ευρώ” είναι ο τίτλος του θέματος για την Εξπρές, ενώ με το θέμα ασχολείται και το Κέρδος.

Κοπελούζος: Διαβαλκανική εταιρία από Κοπελούζο- ΝΕΚ, είναι ο τίτλος της Εξπρές για το θέμα της εισαγωγής από την εταιρία Βουλγαρικού ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για ”κοινή εταιρία με τη βουλγαρική ΔΕΗ”, κάνει λόγο το Χρηματιστήριο.

Ατλάντικ: ”Απορροφά πλήρως την Άριστα”, γράφει στο οπισθόφυλλό της η Καθημερινή.



Alpha Trust: Στα αποτελέσματα της εταιρίας αναφέρεται η πίσω σελίδα της Καθημερινής, γράφοντας για ”Αρνητικά αποτελέσματα”.

Βαρυτίνης: ”Νέες επενδύσεις από τη Βαρυτίνης” γράφει το Χρηματιστήριο.

ΕΛΤΕΧ: Στη σύσταση του οίκου HSBC για αγορά της μετοχής της Ελληνική Τεχνοδομική αναφέρεται η Ημερησία γράφοντας ”Στις κορυφαίες επιλογές η Ελληνική Τεχνοδομική”.

Autohellas: Θεαματική αύξηση κερδών για την Autohellas, αναφέρει στην πρώτη σελίδα το Χρηματιστήριο, ενώ ο υπότιτλος κάνει λόγο για ενίσχυση κατά 145% το α΄ εξάμηνο.

Αλκάρ: ”Επιστρέφει στο ταμπλό η Αλκάρ”, γράφει το Χρηματιστήριο, ενώ πληροφορεί για την αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας και την παροχή τριών νέων μετοχών για κάθε παλιά.

Τηλέτυπος: Αύξηση κερδών κατά 4,4% αναφέρει για την εταιρία η Ημερησία, ενώ στον υπότιτλο, αναφέρει τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρίας στο α΄ εξάμηνο (121 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο