Πολιτική: «Κλειδί» του επερχόμενου ανασχηματισμού είναι ο διάδοχος του κ. Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, γράφει η «Καθημερινή», η οποία κάνει λόγο για ανασχηματισμό αύριο ή του Αγίου Πνεύματος.Οικονομία: Τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να κρύβουν «θετικές εκπλήξεις» για την ελληνική οικονομία εκτιμά η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σε έκθεσή της επισημαίνει ότι για το 2014 και 2015 ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι εξαγωγές, σε συνδυασμό με την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα τονώσουν την ανάπτυξη, γράφει η «Ναυτεμπορική».
Ενέργεια: Να ανοίξει την πόρτα για τους επενδυτές σε 12 μεγάλα ενεργειακά έργα, πολλά από τα οποία είναι μακροπρόθεσμα, επιχειρεί η κυβέρνηση, εντάσσοντάς τα στις διαδικασίες του Fast Track, αναφέρουν τα «Νέα». Στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για μεγαλεπήβολα σχέδια αγωγών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 11 δισ. ευρώ.
Κοινωνικό μέρισμα: Τη διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος θα εξετάσουν σήμερα οι κυβερνητικοί εταίροι, καθώς παραμένει αδιάθετο ποσό 200 εκατ. ευρώ, αναφέρει η «Καθημερινή».
Alpha Bank: Διασφάλιση των καταβαλλόμενων μισθών έως τα 1.800 ευρώ, αυξήσεις επιδομάτων από 12,5% έως 28,6%, ανάλογα με τη θέση και μείωση κατά 70% και για διάστημα τριών ετών των δόσεων για στεγαστικά δάνεια των υπαλλήλων, προβλέπει η διετής επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank και η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με την «Ημερησία».