Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός τύπος της Παρασκευής

Με τον περιορισμό των συναπτόμενων στην ελληνική αγορά deals, τις δηλώσεις Πρόντι για το σύμφωνο σταθερότητας, την άνοδο της Σοφοκλέους, αλλά και εταιρικά νέα όπως τα θετικά νέα για ΟΤΕ από τη Rom Telecom και το ”διαζύγιο” ΓΕΚ- Γενικής ασχολούνται οι οικονομικές εφημερίδες.

Ο οικονομικός τύπος της Παρασκευής
Με τον περιορισμό των συναπτόμενων στην ελληνική αγορά deals, τις δηλώσεις Πρόντι για το σύμφωνο σταθερότητας, την άνοδο της Σοφοκλέους, αλλά και εταιρικά νέα όπως τα θετικά νέα για ΟΤΕ από τη Rom Telecom και το ”διαζύγιο” ΓΕΚ- Γενικής ασχολούνται οι οικονομικές εφημερίδες.

Συγχωνεύσεις: Σε 51 περιορίστηκαν οι εξαγορές επιχειρήσεων το 2001, λόγω της διετούς υποχώρησης της Σοφοκλέους, σύμφωνα με το Βήμα που τιτλοφορείται ”Tροχοπέδη η κρίση για συγχωνεύσεις”. Παρόμοιος είναι ο τίτλος στο πρώτο θέμα και της Καθημερινής, η οποία γράφει ”πάγωσαν οι επιχειρηματικοί γάμοι. Στο θέμα αναφέρεται και η Ναυτεμπορική γράφοντας για ”πρόβλεψη για συγχωνεύσεις”.

Πρόντι- σύμφωνο σταθερότητας: Ανόητο το σύμφωνο σταθερότητας, γράφει το Βήμα ότι είπε σε συνέντευξή του στη Μοντ ο πρόεδρος της Κομισιόν. Στο θέμα αναφέρεονται ακόμη η Καθημερινή, η Ναυτεμπορική και το Κέρδος.

Σοφοκλέους- άνοδος: ”Η Σοφοκλέους απορροφά εύκολα τις πιέσεις είναι ο υπέρτιτλος του Χρηματιστηρίου το οποίο επισημαίνει ότι ”Στήνονται θεμέλια, εδραιώνεται κλίμα εμπιστοσύνης”. Διαφορετική είναι η άποψη της εφημερίδας Κέρδος η οποία εκτιμά ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται σε ”ομηρία”. Για επιχείρηση συντήρησης της ευφορίας με παρέμβαση κάνει λόγο η Εξπρές.

ΤΑΝΕΟ- ενίσχυση: Στο θέμα της κρατικής ενίσχυσης της Νέας Τεχνολογίας αναφέρεται το πρώτο θέμα της Ναυτεμπορικής, όπου σημειώνεται ότι η Κομισιόν δίνει το ”πράσινο φως”.



Τράπεζες- οίκοι: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η Merrill Lynch γράφει η Ημερησία, αναφέροντας ότι ο οίκος κρίνει καλή την αποτίμηση και καλές τις προοπτικές ανάπτυξης.

ΟΤΕ- γ.σ.: Για εξέγερση μετόχων κατά της διοίκησης στη συνέλευση του ΟΤΕ κάνει λόγο η Καθημερινή, ενώ το Χρηαμτριστήριο επισημαίνει την επιμονήτης διοίκησης του οργανισμού στην επένδυση στην Rom Telecom. ”Γκρίνιες και επαναγορά ίδιων μετοχών” είναι το τίτλος του Κέρδους για τη γ.σ.

ΟΤΕ- Rom Telecom: ”Θετική εξέλιξη για Rom Telecom” είναι ο τίτλος της Εξπρές για το θέμα. Η εφημερίδα, όπως και η Ημερησία, αναφέρονται στην κατά πληροφορίες έγκριση του ρουμάνικου υπουργικού συμβουλίου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Rom Telecom, χωρίς συμμετοχή του δημοσίου.

Eurobank- επιτόκιο: Μειώνει το σταθερό επιτόκιο στα στεγαστικά η Eurobank, είναι ο τίτλος στο οπισθόφυλλο της Καθημερινής, ενώ η είδηση περιλαμβάνεται στο πρώτο φύλλο και της Εξπρές.

Διαζύγιο Γενικής- ΓΕΚ: Για μη ολοκλήρωση του ”αρραβώνα” Γενικής- ΓΕΚ, μέσω της ΓΕΝΑΠ, γράφει η Καθημερινή, εν’ώ παρόμοιος είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου. Τα έσπασαν ΓΕΚ Γενική είναι ο τίτλος του Κέρδους

TT- Αττικής: Προχωρά η συγχώνευση μεταξύ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Τράπεζας Αττικής, γράφει το Χρηματιστήριο.

Ραδιο Αθήναι- Κωτσόβολος: Συγχωνεύονται τελικά Ραδιο Αθήναι- Κωτσόβολος, γράφει η Ημερησία

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Καλύτερο το 9μηνο από το 6μηνο είναι ο τίτλος της Ημερησία για τα αποτελέσματα της εταιρίας, η οποία, όπως αναφέρει, περιορίζει την πτώση του τζίρου στο 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο