Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η δικαστική απόφαση για την έκτακτη εισφορά, οι προβλέψεις ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, οι επιδοτήσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Η δικαστική απόφαση για την έκτακτη εισφορά, οι προβλέψεις ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, οι επιδοτήσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Εκτακτη εισφορά: «Στον αέρα» η έκτακτη εισφορά, γράφει το «Βήμα» που αναφέρει ότι ανατρέπεται το μέτρο της έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά για αναστολή είσπραξης του φόρου, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών απειλεί με πρόστιμα όσους δεν πληρώσουν.

ΔΝΤ: Σε τούνελ διετούς ύφεσης εισήλθε ήδη η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Όπως αναφέρει η «Ημερησία», προβλέπει εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,2% φέτος και στο 7,5% το 2010 και απευθύνει συστάσεις για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων και στον ιδιωτικό τομέα.

Οικονομία: Βαριά τη σκιά της αφήνει η οικονομική κρίση στις εγχώριες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με 17.000 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και 8.500 να κινδυνεύουν με λουκέτο, γράφει το «Κέρδος», κάνοντας αναφορά σε σχετική έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Aspis Bank: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank έως το ποσό των 120 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, αποφάσισε χθες η συνέλευση των μετόχων. Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», η συνέλευση αποφάσισε επίσης τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, αλλά και την ανάκληση απόφασης για αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 90 εκατ. ευρώ με την έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

Olympic Air: Επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα 920 εκατ. δολάρια υλοποιεί η Olympic Air, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά οκτώ ελικοφόρων αεροσκαφών τύπου Q400 της Bombardier, αξίας 250 εκατ. δολαρίων και την προμήθεια αεροσκαφών τύπου jet, επένδυση 500 εκατ. δολαρίων. Ταυτόχρονα η Olympic Handling υλοποιεί επένδυση 170 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρει η «Εξπρές».

Alapis: Αύξηση κατά 7,3% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Alapis για το πρώτο τρίμηνο του 2009, καθώς διαμορφώθηκαν στα 76,1 εκατ. ευρώ, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου σημείωσε για το ίδιο διάστημα αύξηση 13,3% στα 526,1 εκατ. ευρώ, γράφει η «Εξπρές».

Επιδοτήσεις: Την επιδότηση από 50% έως και 80% ή για ποσά από 3.000 έως και 20.000 ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών (ιατρών, οδοντιάτρων, μηχανικών, δικηγόρων-συμβολαιογράφων, οικονομολόγων-συμβούλων και λογιστών), προβλέπει η δράση ενίσχυσης των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών, γράφει η «Ναυτεμπορική».

ΟΤΕ: Συμφωνία με την Rostelecom υπέγραψε η OTE Globe. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η συμφωνία αφορά την ανταλλαγή τηλεπικοινωνιακής κίνησης μεταξύ του κυρίαρχου παρόχου της Ρωσίας και του ΟΤΕ. Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα αναφέρει ότι σε νέες ρυθμίσεις της χονδρικής αγοράς πρόσβασης σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα σε σταθερή θέση και χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, προχώρησε χθες η ΕΕΤΤ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στη διατύπωση χαμηλότερου ρυθμού αύξησης των κερδών των ελληνικών εισηγμένων για το 2010 προχωρά η Citigroup, ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθεί να τοποθετεί το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των τριών πιο φθηνών χρηματιστηρίων της Ευρώπης, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική».

Ρουμανία: Σε νέα δανειακή σύμβαση φέρεται να είναι έτοιμη να προβεί η ρουμανική κυβέρνηση με σκοπό να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις δυσμενείς επιπτώσεις από την διεθνή κρίση. Όπως αναφέρει η «Ημερησία», σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρουμανία, οι διαπραγματεύσεις λέγεται ότι διεξάγονται με ισχυρά τραπεζικά ιδρύματα όπως οι Banca Comerciala Romana, Erste Group, BRD, Volsbank, Unicredit Tiriac Bank, Banca Transilvania και οι ελληνικών συμφερόντων τράπεζες Alpha Bank Romania και η θυγατρική της Eurobank, Bancpost.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο