Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία και τα μέτρα που προτείνει, η επιστροφή φόρων δωρεάς ή γονικής παροχής, το ενδιαφέρον Attica για Proton, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία και τα μέτρα που προτείνει, η επιστροφή φόρων δωρεάς ή γονικής παροχής, το ενδιαφέρον Attica για Proton, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Οικονομία: Νέο κύκλο επώδυνων μέτρων συστήνει ο ΟΟΣΑ, με μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τις 8.000 ευρώ, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, λίστες φοροφυγάδων και κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, γράφει η «Ναυτεμπορική». Χρήσιμες χαρακτήρισε τις προτάσεις ο ΥΠΟΙΚ, αλλά επισήμανε ότι την πολιτική την χαράζει η κυβέρνηση. Η έκθεση του διεθνούς Οργανισμού προβλέπει έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση στις αρχές του 2012.

Φορολογία: Επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν για φόρο δωρεάς ή γονικής παροχής, προκειμένου να ανεγερθεί πρώτη κατοικία, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο. Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», το μέτρο αφορά δωρεές που πραγματοποιήθηκαν από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 και μετά, εφόσον καταβλήθηκε φόρος δωρεάς για ανέγερση πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Τράπεζες: Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Proton Bank διερευνά η Attica Bank, όπως γνωστοποίησε χθες η Τράπεζα, εκτιμώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν αναγκαία για την ανάπτυξη του ομίλου, γράφει το «Κέρδος».

Ναρκωτικά: Τολμηρές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ναρκωτικά. Όπως αναφέρουν τα «Νέα», για πρώτη φορά προτείνεται η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα, αλλά και η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, ακόμα και στις περιπτώσεις που επιχειρούν να εμφανιστούν ως τοξικομανείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο