Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα νέα σενάρια για την φορολογία εισοδήματος, η έναρξη της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων, ο διαγωνισμός για τα λαχεία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Τα νέα σενάρια για την φορολογία εισοδήματος, η έναρξη της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων, ο διαγωνισμός για τα λαχεία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Φορολογία: Μισό-μισό με την Εφορία θα μοιράζονται τα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ μισθωτοί και συνταξιούχοι που αμείβονται πάνω από τον μέσο όρο. Σύμφωνα με τα «Νέα», η νέα πρόταση του υπουργείου Οικονομικών στο διάλογο με τα κόμματα προβλέπει επιβολή του συντελεστή 45% για εισοδήματα πάνω από αυτό το ποσόν, από 100.000 ευρώ που ισχύει σήμερα. Την ίδια στιγμή, το αφορολόγητο πρακτικά διευρύνεται από τα 5.000 στα 9.000 ευρώ.

Επαναγορά ομολόγων: Ξεκινά σήμερα η επαναγορά ομολόγων. Όπως αναφέρει η «Ημερησία», οι όροι για τους κατόχους τίτλων θα ανακοινωθούν σήμερα πριν το άνοιγμα των χρηματιστηρίων. Το εύρος τιμών της τιμολόγησης δεν θα υπερβαίνει τις τιμές κλεισίματος στις 23 Νοεμβρίου.

Φοροδιαφυγή: Εφοριακοί αλλά και οι σύζυγοί τους, φαίνεται να έχουν βγάλει σημαντικά ποσά με εμβάσματα στο εξωτερικό κατά τη διετία 2009-2010 χωρίς να τα δηλώσουν στα πόθεν έσχες τους, όπως προκύπτει από τη διασταύρωση στοιχείων στο πλαίσιο της συνεργασίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρ. Πεπόνη με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, γράφουν τα «Νέα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις έρευνες φαίνεται ότι στελέχη εφοριών, αλλά και του ΣΔΟΕ, έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Λαχεία: Κανονικά θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός για τα λαχεία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια προσφορά, αυτή της σύμπραξης των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.a.r.l, γράφει η «Ημερησία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο