Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

Ο θυμόσοφος λαός μας έχει περιγράψει καλά το φαινόμενο. Εάν βιαστείς… θα μπουρδουκλωθείς. Στην κυβέρνηση, κατά τα φαινόμενα, δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη.

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Δεν είναι τόσο ο προεκλογικός οίστρος και η προθυμία εξαγγελίας παροχών που αναδεικνύονται από την υπόθεση «Πετρόπουλου - δώρου Πάσχα», η οποία ήρθε χθες στη δημοσιότητα.

Κυριότερα, είναι η ελαφρότητα και η προχειρότητα που εμφανίζονται να χαρακτηρίζουν το έργο της κυβέρνησης -ή τουλάχιστον ορισμένων εκ των στελεχών της- και έρχονται στην επιφάνεια με αφορμή υποθέσεις όπως αυτή. 

Οι καιροί, ούτως ή άλλως, είναι εκλογικά… ύποπτοι, καθιστώντας κάθε λέξη που θα εκφέρουν υπουργικά χείλη πλήρη «νοήματος» σε σχέση με τον χρόνο διενέργειας των εθνικών εκλογών.

Έτσι, όταν ο φίλτατος υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος, χθες, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του News247, όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, δίκην επιδόματος Πάσχα, αλλά παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για τις σχετικές ανακοινώσεις, η αίσθηση ότι ακόμη μία «παροχή» βρίσκεται στο προεκλογικό τραπέζι ήταν σαφής.

Τόσο σαφής, ώστε όταν ερωτήθηκε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, αναφώνησε μετ’ επιτάσεως και μερικού εκνευρισμού, «πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο» ενώ -κατά τις πληροφορίες- αντίστοιχος εκνευρισμός επικράτησε και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκ των υστέρων, βεβαίως, οι εντυπώσεις διασκεδάστηκαν με νέα δήλωση του φίλτατου υφυπουργού Εργασίας, η οποία ανασκεύαζε την αρχική, όμως η επίγευση παρέμεινε, καταδεικνύοντας το επιπόλαιο της προσέγγισης επί σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την τσέπη και τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων.

Αντίστοιχο πνεύμα, όμως, δεν χαρακτήρισε και την περιβόητη υπόθεση του νομοσχεδίου για την Α' κατοικία, το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή την… προηγούμενη Παρασκευή, όποια κι αν ήταν η άποψη των δανειστών γι' αυτό;

Η μονομερής ενέργεια είχε τόσο «διαφημιστεί», δε, που οδήγησε ορισμένους σε σκέψεις -οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας- περί τεχνητής έντασης και ενδεχόμενου εκλογικού αιφνιδιασμού. Τελικώς, αφού επιβεβαιώθηκε η διαφωνία κυβέρνησης - δανειστών στο πρόσφατο EuroWorking Group... τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο… κατατίθεται.

Ας μην πάμε μακριά, όμως. Αντίστοιχες υποθέσεις υπάρχουν κι άλλες.

Πόσο καιρό τραβάει τώρα το υποτιθέμενα «τελειωμένο» ζήτημα της περίφημης ρύθμισης των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία;

Ε, λοιπόν, μόλις χθες -και πάλι- ο φίλτατος Τ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε ότι τελικώς το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας μέσω του οποίου θα τεθεί σε ισχύ η σχετική ρύθμιση θα ψηφιστεί εντός του… Απριλίου.

Εάν, όμως, η κυβέρνηση προσεγγίζει κατ’ αυτό τον τρόπο ζητήματα τόσο σοβαρά για χιλιάδες πολίτες, όπως η προστασία της Α' κατοικίας, οι ρυθμίσεις των ασφαλιστικών οφειλών και η επαναφορά ή μη του δώρου Πάσχα με τη μορφή κάποιου επιδόματος, τότε γι' αυτά που αφορούν την… καθημερινότητα ή εντέλει τα μικρότερης σημασίας θέματα, τι στάση τηρεί;

Πού εντοπίζεται ο συντονισμός και η ορθολογική προσέγγιση των πραγμάτων, εάν χωρίζει τόσο μεγάλη απόσταση την εξαγγελία ενός μέτρου από την υλοποίησή του;

Πού εντοπίζεται ο στοιχειώδης σεβασμός προς τον πολίτη και όσα αυτός υποφέρει κάθε ημέρα, ώστε να τα βγάλει πέρα;

Φανταστείτε να μην ήταν και… προεκλογική περίοδος και να μην είχε τόση σημασία η άποψη των πολιτών/ψηφοφόρων!


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v