Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέλει τόλμη η «Ελευθερία»

Την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο, σπανίως τα έχουμε. Έτσι, όταν καταθέτουμε την άποψή μας, οφείλουμε και να την υπερασπιζόμαστε έμπρακτα. Διαφορετικά δείχνουμε… αδύναμοι.

Θέλει τόλμη η «Ελευθερία»

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Ενίοτε, όχι συχνά αλλά τουλάχιστον κάποιες φορές, τα πράγματα είναι απλά. Για αυτά που πιστεύεις, μάχεσαι. Εάν δεν δεχθείς την πρόκληση να υπερασπιστείς αυτά που πιστεύεις, είτε δείχνεις αδυναμία είτε απλά δεν τα πιστεύεις… και τόσο πολύ.

Έτσι, λοιπόν, όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να τοποθετηθεί δημοσίως αναφορικά με το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, είναι σαφές ότι, πρώτον, έχει άποψη για το ζήτημα και δεύτερον, είναι διατεθειμένος να την υπερασπιστεί.

Δηλώνει, δηλαδή, ότι τον απασχολεί σοβαρά και πως «πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ, αφενός, κινδυνεύεις αλλά κινδυνεύεις και να διασπείρεις τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας».

Άποψη με την οποία ο υπογράφων ταυτίζεται και την έχει καταθέσει δημοσίως, ήδη από τις 24/03/2021, υπό τον τίτλο «Εμβολιαστείτε ή φύγετε!».

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ωστόσο, στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης που παραχώρησε στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο  κ. Μητσοτάκης είχε καταστήσει σαφές και κάτι ακόμη: «... Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία». Πρόσθεσε, δε, στη συνέχεια ότι «... Βεβαίως, θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψή μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας…».

Κοντολογίς, τι μας είπε ο φίλτατος πρωθυπουργός, αν όχι το προφανές; Ότι, δηλαδή, η παρούσα πίεση στο υγειονομικό σύστημα της χώρας τον εμποδίζει να κάνει πράξη όσα πιστεύει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς αλλά… τον Σεπτέμβριο, όταν αυτή η πίεση θα έχει χαλαρώσει, τότε και μόνον τότε θα «ασχοληθούμε» με το θέμα «σοβαρά», όπερ μεθερμηνευόμενον, θα καταστεί... υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Ομολογεί, με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης, δύο τινά: πρώτον, ότι σήμερα στέκει δέσμιος της ανάγκης και επιλέγει να μη δημιουργήσει «εστίες έντασης στα νοσοκομεία» και δεύτερον, ότι όταν η πίεση στο υγειονομικό σύστημα χαλαρώσει, τότε θα έχει την ευχέρεια να κάνει τα πιστεύω του πράξη.

Διερωτάται, δε, κανείς σε αυτό το σημείο: τότε γιατί ανοίγει το θέμα; Γιατί, ενώ το ζήτημα είναι υπαρκτό και απασχολεί τουλάχιστον ένα τμήμα της κοινωνίας, επιλέγει να το «ανοίξει» ομολογώντας συνάμα και την αδυναμία του να το διαχειριστεί όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, αναγκαζόμενος να το ετεροχρονίσει για τον Σεπτέμβριο;

Πέραν της όποιας «προλείανσης εδάφους» τυχόν υπάρχει ως προς αυτό το ζήτημα, δεν είναι σαφές ότι αμφισβητείται έτσι εμπράκτως και η ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί μία κατάσταση που η ίδια θεωρεί ως προβληματική; Κάτι το οποίο αντιστοιχεί με... αδυναμία.

Δίχως αμφιβολία, έως τον Σεπτέμβριο το εμβολιαστικό σχέδιο υπό την επωνυμία «Ελευθερία» που προωθεί η κυβέρνηση, θα έχει κατακτήσει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων υγειονομικών και θα μας έχει φέρει πλησιέστερα στον περιβόητο στόχο της ανοσίας αγέλης.

Όπως υποστηρίζει, όμως, και μία άλλη ψυχή, «θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία».


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v