Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι «ψεκασμένοι», οι εκπαιδευτικοί και η ουσία

Παρά τις «λαμπρές» εξαιρέσεις που τυχόν έχουν υπάρξει, η εφαρμογή των νόμων οφείλει να μην είναι «α λα καρτ». Έτσι και με όσους πιστεύουν ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν τους αφορούν...

Οι «ψεκασμένοι», οι εκπαιδευτικοί και η ουσία

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Το δικαίωμα στην άρνηση πρέπει να γίνεται σεβαστό. Ουδείς όμως έχει δικαίωμα να ασκεί βία εναντίον τρίτων κατά τη διεκδίκηση των δικών του «δικαιωμάτων». Για αυτή τη δουλειά υπάρχουν τα δικαστήρια και ας δώσει εκεί τον όποιον αγώνα επιθυμεί, όποιος κρίνει ότι αδικείται. Εκεί όπου και ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα επίχειρα των δικών του επιλογών

Ο λόγος για τα περιστατικά γονέων, αρνητών του εμβολίου ή του κορωνοϊού, οι οποίοι φέρονται να διεκδίκησαν δια της βίας την είσοδο των τέκνων τους σε σχολικές αίθουσες, μολονότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις, της μάσκας προστασίας και των διαγνωστικών τεστ του κορωνοϊού.

Έναντι περιστατικών όπως αυτά, θα υπάρξει ανοχή εκ μέρους της πολιτείας;  Θα αφεθεί ο καθένας που κρίνει ότι είναι υπεράνω των νόμων να πράττει όπως ο ίδιος επιθυμεί, έναντι τόσο των εκπαιδευτικών όσο και της λοιπής σχολικής κοινότητας; Εάν υπάρξει έστω και η ελάχιστη παρέκκλιση από τον κανόνα της τήρησης των μέτρων προστασίας, ποιο θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί στην υπόλοιπη κοινωνία; Αντιστοίχως, όμως, ποιο είναι το μήνυμα το οποίο εκπέμπει η πολιτεία, όταν παρακολουθεί -έως τώρα, αδρανής- εκπαιδευτικούς να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα, επειδή εφήρμοσαν τον νόμο, ζητώντας από τους μαθητές τα προβλεπόμενα τεστ και μάσκα;

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η παρέμβαση που άσκησε χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παραγγέλλοντας στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών να διερευνήσουν -και μάλιστα τάχιστα- εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών - αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει, αποτελούσε τη μόνη προσήκουσα οδό που θα μπορούσε να λάβει μία συντεταγμένη πολιτεία.

Όπως αντίστοιχα αποτελούσε τη μόνη ενδεδειγμένη οδό για την πολιτεία να βρεθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης μόνο και μόνο επειδή εφάρμοσαν το νόμο! Η πλήρης στήριξη και η κάλυψη των νομικών εξόδων όσων καθηγητών αντιμετωπίζουν μηνύσεις γονέων, που προσφέρει το υπουργείο Παιδείας, συνιστά μία εκ των ων ουκ άνευ ενέργεια εκ μέρους της πολιτείας.

Όπως αντιστοίχως είναι και το καθεστώς «μηδενικής ανοχής» που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έναντι εκείνων οι οποίοι μετέρχονται βίαιες μεθόδους αντιδρώντας στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γ. Οικονόμου, «η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι, προβλέψεις και οδηγίες που είναι ξεκάθαρες».

«Όποιος επιχειρήσει ανάλογες ενέργειες, θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές πράξεις που προβλέπονται», τόνισε, ενώ ήδη αντίστοιχα περιστατικά συναντώνται απ’ άκρου εις άκρον της επικράτειας.

Φίλτατοι, κοντολογίς, ουδείς μπορεί να επιβάλει σε κάποιον τη δική του άποψη και να τον εξωθήσει σε πράξεις αντίθετες από την κρίση ή τα πιστεύω του. Έτσι, λοιπόν, όσο σεβαστό κι αν είναι το δικαίωμα όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας, τούτο δεν μπορεί να σημάνει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των υπολοίπων ή των νόμων της χώρας.

Οτιδήποτε αντίθετο θα σήμαινε την επικράτηση του νόμου της ζούγκλας και θα οδηγούσε τον τόπο μας σε μία ιδιαίτερα ολισθηρή οδό και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία ήδη δοκιμάζεται από την πανδημία!


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v