Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχές με ”συνεχόμενες” καλές επιδόσεις!

Γνωρίζετε ότι 15 εταιρίες, εισηγμένες στη Σοφοκλέους, παρουσιάζουν ανά τρίμηνο διαρκή αύξηση των κερδών προ φόρων; Ορισμένες δε εξ αυτών κατέχουν ρεκόρ 22 συνεχόμενων κερδοφόρων τριμήνων, όπως προκύπτει από στοιχεία που επεξεργάστηκε η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ. Κατεβάστε την πλήρη λίστα.

Μετοχές με ”συνεχόμενες” καλές επιδόσεις!
του Γιώργου Α. Σαββάκη

Με κριτήριο τη συνεχόμενη καλή επίδοση από τρίμηνο σε τρίμηνο, το euro2day.gr, με βάση τα στοιχεία της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, παρουσιάζει 15 εισηγμένες εταιρίες που έχουν επιδείξει συστηματικά αύξηση μεγεθών σε επίπεδο κερδοφορίας προ φόρων.

Το γεγονός βέβαια ότι μια εταιρία ανήκει σε αυτήν την κατηγορία δεν σημαίνει αυτομάτως ότι αυτή η μετοχή είναι και επενδυτική ευκαιρία.



Τα στοιχεία για την άντληση των συμπερασμάτων αφορούν στη χρονική περίοδο από το πρώτο τρίμηνο του 1999 έως και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ουσιαστικά θέτουμε στο μικροσκόπιο 22 συνεχόμενα τρίμηνα και το έτος βάσης για την ανάλυση είναι το έτος 1998. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πλειονότητα των 15 εταιριών που προέκυψαν από τα στοιχεία της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ αποτελούν μερικές από τις ”αγαπημένες” των αναλυτών και έχουν αξιολογηθεί με θετικές συστάσεις.

Αυτό το οποίο αξίζει να επισημανθεί είναι ότι πολλές από τις 15 εταιρίες ”ανήκουν” στην κατηγορία των growth stocks της Σοφοκλέους.

Οι 15 Top μετοχές που αναδείχθηκαν από τη λεπτομερή μελέτη των 350 εταιριών είναι οι μετοχές των Ελληνική Τεχνοδομική, Πλαίσιο, Jumbo, J&P ΑΒΑΞ, Ακτωρ, Folli Follie, Μπάρμπα Στάθης, Alpha Αστικά Ακίνητα, Μπενρουμπή, Καρέλιας, Byte, Intralot, Hyatt Regency, Κυριακίδης και Τιτάν.

Από τις 15 εταιρίες, οι μετοχές των Ελληνική Τεχνοδομική, Πλαίσιο, Jumbo, J&P Άβαξ, Άκτωρ και Folli Follie έχουν επιδείξει 22 συνεχόμενα τρίμηνα αυξανόμενων μεγεθών σε επίπεδο κερδοφορίας, γεγονός το οποίο αυτό καθεαυτό αποτελεί θετικό κριτήριο για μια μετοχή.

Παρά τις όποιες επιφυλάξεις που μπορεί να εγείρει κάποιος για τις κατασκευαστικές μετοχές, λόγω της μετα-Ολυμπιακής εποχής, οι μετοχές των ΕΛΤΕΧ, J&P Άβαξ και Άκτωρ αποτελούν τις μεγάλες δυνάμεις της κατασκευαστικής αγοράς και πιθανόν να συνεχίσουν να επωφελούνται από τα έργα συγχρηματοδότησης που συμμετείχαν.

Στη συνέχεια της λίστας είναι η μετοχή των Alpha Αστικά Ακίνητα με 21 τρίμηνα συνεχόμενης αυξημένης κερδοφορίας και ακριβώς από κάτω η μετοχή του Μπαρμπα Στάθη με 21 ανοδικά τρίμηνα και μόλις 1 τρίμηνο με αρνητική μεταβολή από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Από τις εταιρίες πληροφορικής ξεχωρίζει η μετοχή της Byte που παρά τη γενικότερη αρνητική εικόνα του κλάδου έχει καταφέρει να κινηθεί κόντρα στο ρεύμα.

Εξίσου ικανοποιητική είναι και η εικόνα για την Intralot, τη μετοχή της Hyatt Regency και τη μετοχή του Τιτάνα που συμμετέχουν με 20 συνεχόμενα ανοδικά τρίμηνα έκαστη, ενώ για τη μετοχή του Τιτάνα η επίδοση είναι 19 τρίμηνα θετικά και μόλις 3 αρνητικά, τα οποία αφορούν τη χρήση του 2003 που επηρεάστηκε αρνητικά από την εξέλιξη των ισοτιμιών και τις αναβαθμίσεις των παραγωγικών εγκαταστάσεων.

* Το αρχείο των στοιχείων της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v