Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2013

Ο J. Sachs υπέρ της δραστικής μείωσης του ελληνικού χρέους

Ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε χθες το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Έλληνες απόφοιτοι του Ηarvard Business School.

Την εκδήλωση, που έγινε στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, παρακολούθησαν αρκετοί Έλληνες πολιτικοί, τραπεζίτες και επιχειρηματίες, καθώς και αρκετοί ξένοι όπως ο Γερμανός επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ.

Από την ελληνική πλευρά έδωσαν το "παρών" οι κ. Δένδιας και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της Εθνικής κ. Ζανιάς, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος και άλλοι.

Την παράσταση έκλεψε ο κ. Sachs ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη φέρεται να δήλωσε ότι το «κούρεμα» του ονομαστικού χρέους σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα επιτόκια και την επιμήκυνση της διάρκειας θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα.

Πάντως, ο Γερμανός πρέσβης ,που επίσης μίλησε στην εκδήλωση, απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

ΥΓ.: Απρόσμενη ανατροπή στην Τράπεζα Αττικής.

Αυτήν τη θέση ποιος θα την πάρει;

Αναφερόμαστε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας μετά τις νέες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίκας Μάναλης, ο οποίος ήταν το φαβορί να αναλάβει τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, επισκέφθηκε χθες τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας και είχε συνάντηση με κορυφαία στελέχη της.

Κανείς εκτός από εκείνους που συμμετείχαν δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς διαμείφθηκε στη συνάντηση, στην οποία θα πρέπει να έλαβε μέρος ο κ. Γαμβρίλης, εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας.

Όμως, λίγη ώρα ή ώρες αργότερα, βγήκε στο διαδίκτυο η είδηση ότι ο κ. Μάναλης παρέμενε στη θέση του ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ υπό τη μορφή διάψευσης μιας χθεσινοβραδινής «διαρροής» που τον ήθελε να παραιτείται από την ίδια θέση.

Εν κατακλείδι, όλα δείχνουν ότι η θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας παραμένει κενή προς το παρόν.

Για να δούμε ποιος θα την πάρει.

Πάντως, ενδιαφερόμενοι φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v