Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2014

Με «δίδυμο» Αντωνόπουλου-Μάναλη τελικά η Τράπεζα Αττικής

Σε διαφορετική σολομώντειο λύση από εκείνη που είχαμε αναφέρει στα τέλη Ιανουαρίου κατέληξε τελικά η Τράπεζα Αττικής.

Το διοικητικό της συμβούλιο θα επιλέξει σήμερα τον κ. Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και τον κ. Γκίκα Μάναλη για δύο νέες θέσεις. Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί από τις διαθέσιμες πληροφορίες αν θα έχουν αμφότεροι τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου, ή αν ο ένας θα είναι αναπληρωτής διευθύνων, αλλά με διακριτές αρμοδιότητες.

Πρόεδρος παραμένει φυσικά ο κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, ο οποίος πέτυχε μέσω της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου να διατηρήσει η Αττικής τον μετοχικό χαρακτήρα της, χωρίς κρατική ενίσχυση και με βασικό μέτοχο το ΤΣΜΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αντωνόπουλος ήταν πρόεδρος στο Παρακαταθηκών και Δανείων, από το οποίο παραιτήθηκε πριν από λίγο καιρό, και ο κ. Μάναλης εκκαθαριστής της ΕΡΤ Α.Ε., αλλά και στέλεχος με μακρά θητεία στον χρηματοοικονομικό τομέα, με αρκετά χρόνια στην ΕΧΑΕ και στο Χρηματιστήριο.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, τόσο ο κ. Αντωνόπουλος όσο και ο κ. Μάναλης είχαν τη θερμή υποστήριξη ισχυρών θεσμικών παραγόντων.

Είχε λοιπόν εξετασθεί στο παρελθόν η συγκατοίκησή τους στην τράπεζα με τη δημιουργία θέσης αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Εκείνη τη χρονική στιγμή είχε προκριθεί η επιλογή του κ. Μάναλη για την προεδρία του Παρακαταθηκών και του κ. Αντωνόπουλου για τη θέση του διευθύνοντος της Αττικής.

Όμως, οι διαβουλεύσεις συνεχίσθηκαν το επόμενο διάστημα, για να καταλήξουν τελικά στο σχήμα της συγκατοίκησης.

Αμφότεροι έχουν πείρα και μπορούν να προσφέρουν πολλά στην περαιτέρω ανάπτυξη της τράπεζας, εφόσον συνεργαστούν αρμονικά, υπό την προεδρία του κ. Γαμβρίλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v