Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2014

Έκθεση του ΟΟΣΑ ή του ΙΟΒΕ;

O υπουργός Μεταφορών M. Χρυσοχοΐδης είχε παραδεχθεί στο παρελθόν ότι ψήφισε το α΄ μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει με αποτέλεσμα να επικριθεί έντονα από τον Τύπο και από άλλους.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά, αλλά το πιθανότερο είναι ότι κι άλλοι βουλευτές ψήφισαν το α΄ μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν, αλλά δεν το παραδέχθηκαν.

Δεν θα βάζαμε το χέρι μας στο Ευαγγέλιο όμως πιθανόν το ίδιο συνέβη πιο πρόσφατα με το πολυνομοσχέδιο που ενσωμάτωνε πολλές από τις μεταρρυθμίσεις της πολυδιαφημισμένης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Μιας έκθεσης που τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο κι άλλοι χρεώνουν ή πιστώνουν, ανάλογα με τη σκοπιά καθενός, στο ΙΟΒΕ.

Όμως, ούτε την έκθεση του ΟΟΣΑ ή του ΙΟΒΕ, αν προτιμάτε, φαίνεται ότι διάβασαν οι περισσότεροι, είτε πρόκειται για βουλευτές, είτε για άλλους, συμπεριλαμβανομένου του Τύπου. 

Αν την είχαν διαβάσει προσεκτικά, θα είχαν παρατηρήσει κάτι αξιοπερίεργο. Στη σελίδα 48 της έκθεσης, οι συντάκτες διευκρινίζουν ότι άντλησαν στοιχεία για την ανάλυση του κόστους του παστεριωμένου γάλακτος από δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση παραπέμπει σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα της 16ης Οκτωβρίου 2012 για το θέμα. 

Πρόκειται για κάτι τελείως ασυνήθιστο αφού τέτοιου είδους εκθέσεις βασίζονται σε επίσημα στοιχεία.

Προφανώς, οι συντάκτες γνώριζαν πολύ καλά ελληνικά και διάβαζαν τον ελληνικό Τύπο επισταμένως για να κάνουν κάτι τέτοιο.

Με άλλα λόγια, ήταν μάλλον Έλληνες.

Κάτι λοιπόν ξέρουν εκείνοι που χαμογελάνε όταν έρχεται η συζήτηση στην αποκαλούμενη έκθεση του ΟΟΣΑ γιατί προφανώς γνωρίζουν ότι η πολλή δουλειά έχει γίνει από αναλυτές του ΙΟΒΕ.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να μετονομασθεί σε έκθεση του ΙΟΒΕ για να είναι πιο αντιπροσωπευτική;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v