Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2014

H «κούρσα» για τη στελέχωση του Επενδυτικού Ταμείου

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο αγώνας δρόμου για τη στελέχωση του Επενδυτικού Ταμείου ή IfG (Institute for Growth) και ειδικότερα για την πλήρωση των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Από διάφορες πηγές προκύπτει ότι στη σχετική λίστα ενδιαφέροντος βρίσκονται διάφορα στελέχη της αγοράς- όχι τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό. Έκπληξη αποτελεί το όνομα σχετικά πρόσφατα προσληφθέντος σε μία από τις δύο κορυφαίες θέσης τράπεζας.

Επίσης, ανάμεσα στους υποψήφιους φέρεται να είναι ο καθηγητής οικονομικών Πλούταρχος Σακελλάρης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΙΒ (Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων).

Το θέμα φέρεται να διαχειρίζεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης που θα έχει τον κύριο λόγο για τις επιλογές.

Φυσικά, είναι λογικό τις όποιες επιλογές προσώπων να τις θέσει υπόψη των Γερμανών της KfW και άλλων, π.χ. της ΕΙΒ, που εικάζεται ότι θα βάλουν λεφτά για να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους.

Οι συγκεκριμένες θέσεις θεωρούνται πολύ καλές γιατί αφενός ανοίγουν σε μια δύσκολη συγκυρία για πολλούς επαγγελματίες, π.χ. τραπεζίτες, και αφετέρου γιατί το αντικείμενο είναι ενδιαφέρον.

Απ' όσα έχουν γίνει γνωστά, το Επενδυτικό Ταμείο θα διαθέτει τρία funds εκ των οποίων το ένα θα ειδικεύεται στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το άλλο θα συμμετέχει στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, ενισχύοντάς τες κεφαλαιακά, ενώ το τρίτο θα χρηματοδοτεί υποδομές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v