Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2014

Προσδεθείτε, έρχεται η έκθεση ΟΟΣΑ-ΙΙ

Θέμα ημερών είναι η παρουσίαση της δεύτερης μελέτης του ΟΟΣΑ (όπως αποκαλείται, αν και δεν είναι ακριβώς έτσι), για την άρση των βαρών στο δημόσιο και τη μείωση της γραφειοκρατίας, όπως πληροφορούμαστε.

Να θυμίσουμε ότι το κράτος έχει συνάψει δύο συμβάσεις με τον ΟΟΣΑ.

Η πρώτη αφορούσε τη μελέτη (εργαλειοθήκη) για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω απελευθέρωσης κλειστών επαγγελμάτων και κλάδων και αποτέλεσε τη βάση για το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο.

Η δεύτερη αφορά προτάσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη μέσω μείωσης της γραφειοκρατίας και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη και εκπρόσωπο του ΟΟΣΑ οσονούπω.

Μερικές από τις προτάσεις έχουν ήδη υιοθετηθεί, π.χ. η κατάργηση των επικυρωμένων αντιγράφων κ.λπ. Οι υπόλοιπες θα τεθούν υπόψη των αρμόδιων υπουργείων και εναπόκειται σε εκείνα ποιες απ' όλες θα υιοθετήσουν.

Κι αυτή η μελέτη φέρει τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ για λόγους εγκυρότητας και επειδή ο οργανισμός πρόσφερε το know-how, δηλαδή το μοντέλο, έθεσε χρονοδιαγράμματα κ.ά.

Όμως, η κυρίως δουλειά έχει γίνει ξανά από Έλληνες.

Εδώ ακριβώς θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι τη μεγαλύτερη συμβολή στην πρώτη, αποκαλούμενη μελέτη του ΟΟΣΑ δεν την είχε το ΙΟΒΕ, αλλά η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού που... πρόσφερε περισσότερα άτομα, όπως μας επισημάνθηκε από κάποιον που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Γι' αυτό στη μελέτη αναγράφεται ΟΟΣΑ-Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως μας τόνισαν, παρότι υπήρχε σύμβαση του οργανισμού με το ΙΟΒΕ για υπεργολαβία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v