Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2014

O «αποχαιρετισμός» του Στουρνάρα στο Παρίσι

Η προχθεσινή επίσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα στο Παρίσι περιελάμβανε συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως επιβεβαίωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Ο Ι. Στουρνάρας συνοδευόταν από τον Σταύρο Παπασταύρου, τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, όπως μας επισήμανε κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι δεν πήγε εκεί για προσωπικό του θέμα.

Προφανώς, έχει δίκιο γιατί διαφορετικά δεν θα συνοδευόταν από τον κ. Παπασταύρου. Παρ' όλα αυτά η συνάντηση είχε κάτι το προσωπικό για τον ίδιο.

Ήταν η τελευταία φορά που ο Ι. Στουρνάρας συναντούσε την Κ. Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών καθώς οι πληροφορίες λένε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποχωρεί από το πόστο του την προσεχή Δευτέρα.

Ο κ. Παπασταύρου μπορεί να μην είναι ο αντικαταστάτης του στο υπουργείο. Όμως, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στις συνομιλίες με την τρόικα, όπου οι κόντρες του με τον Π. Τόμσεν του ΔΝΤ δεν ήταν λίγες στο παρελθόν.

Επομένως, η εκ του σύνεγγυς γνωριμία του κ. Παπασταύρου με την Κ. Λαγκάρντ παρουσία του Π. Τόμσεν είχε κι άλλο νόημα.

Για να δούμε αν θα εγκαινιάσει επίσης μια περίοδο νηνεμίας στις διαπραγματεύσεις με τον Π. Τόμσεν, που μάλλον θα πρέπει να σκέφτεται να γράψει βιβλίο για την εμπειρία του στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας τουλάχιστον θα γίνει μπεστ σέλερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v