Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2014

Kι όμως ο κ. Capital ήταν παρών σε συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι συνηθισμένο για αναλυτές και άλλα στελέχη του Σίτι του Λονδίνου να καταφέρονται με τόσο επικριτικά λόγια για το οικονομικό πρόγραμμα ενός κόμματος εξουσίας σε χώρα της ευρωζώνης όσο το χθεσινό e-mail στελέχους της αμερικανικής Capital.

Γι' αυτό τον λόγο το e-mail έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλους.

Oταν χθες το πρωί πληροφορήθηκα τηλεφωνικώς το αρνητικό «συμπέρασμα» του ενημερωτικού e-mail ζήτησα από στέλεχος ξένης τράπεζας να μου πει την άποψή του.

Αρχικά αμφισβητούσε την ύπαρξη του e-mail. Κατόπιν, όταν βεβαιώθηκε ότι το e-mail υφίσταται, αναγνώρισε το λάθος του και απλά τόνισε ότι δεν περίμενε πως υπάρχουν τόσο «unprofessional» άτομα στο Σίτι.

Όμως, δεν συμφωνούν όλοι με την άποψή του. Κάποιοι άλλοι έβρισκαν λογική την τοποθέτηση του Joerg Sponer, partner και διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Capital Research Management που ανήκει στην Capital Group.

Μερικοί από τους τελευταίους πήγαιναν ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας την διαφορά μεταξύ των επενδυτικών τραπεζών που ψάχνουν για ντιλ με κράτη για να βγάλουν έσοδα από προμήθειες και το αποκαλούμενο buy side, όπως η Capital, που τοποθετούν λεφτά, επιδιώκοντας υψηλές αποδόσεις.

Όπως προκύπτει από δύο πηγές μας στο Λονδίνο, ο κ. Sponer έδωσε το παρόν σε συνάντηση επενδυτών με τον κ. Μηλιό που διοργάνωσε η Deutsche Bank.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνάντηση φέρεται να υπήρχε έντονη παρουσία χρηματιστηριακών αναλυτών στους οποίους δεν αρέσουν οι ιδέες περί Σεισάχθειας, κάτι που εξηγεί την έντονα αρνητική τοποθέτηση. Πάντως, η πληροφόρηση δεν συμβαδίζει με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστήριζαν χθες στο Euro2day.gr ότι ο κ. Sponer δεν ήταν παρών στις συναντήσεις με τους κ.κ. Σταθάκη και Μηλιό.

Να θυμίσουμε οτι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με αναλυτές και επενδυτές σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Bank of America Merrill Lynch, η Nomura, η Goldman Sachs και η Chevreux.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v