One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2015

Δυσάρεστα μαντάτα από τη Ρωσία!

Αρκετοί ελπίζουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της με κάποιο δάνειο. Όμως, η Ρωσία, η οικονομία της οποίας βρίσκεται σε ύφεση, θα μπορούσε να βοηθήσει μ' άλλο τρόπο.
Προτρέποντας περισσότερους πολίτες της να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Δυστυχώς, τα μαντάτα δεν είναι καλά.

Παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας ισχυρίζονται πως ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα θα είναι μειωμένος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η φετινή μείωση θα είναι διψήφια και ίσως κυμανθεί κοντά στο 30%, έλεγε στέλεχος της τουριστικής αγοράς πρόσφατα.

Η Ισπανία περιμένει μείωση 30% - 50% φέτος, ενώ πολύ καλύτερα αναμένεται να τα πάνε η Τουρκία και η Αίγυπτος, δύο ανταγωνίστριες χώρες. 

Η Τουρκία ειδικότερα πριμοδοτεί κάθε αεροπορική πτήση με μερικές χιλιάδες δολάρια, μειώνοντας το κόστος των Ρώσων τουρ οπερέιτορ. Επίσης, εκμεταλλεύεται τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες της Ε.Ε. στη Ρωσία και τις ανησυχίες των Ρώσων πολιτών για να τους προσελκύσει.

Η Αίγυπτος ανακάμπτει γενικά αυτή τη χρονιά και περισσότεροι Ρώσοι την προτιμάνε.

Η μείωση των Ρώσων τουριστών δεν οφείλεται μόνο στη βουτιά του εθνικού νομίσματος, του ρουβλιού, και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Ρωσίας. Ενας άλλος λόγος είναι οι χρεοκοπίες μεγάλων ρωσικών τουρ οπερέιτορ.

Οφείλεται ακόμη στην πολιτική της ρωσικής κυβέρνησης και του προέδρου Πούτιν που προτρέπουν τους στρατιωτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους να πάνε για διακοπές στη Κριμαία, αντί στο εξωτερικό.

Αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να υπάρξει διψήφια πτώση στον αριθμό των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και στα έσοδα από αυτήν την κατεύθυνση.

Για να μην ξεχνάμε. Η επίπτωση μπορεί να γίνει πιο αισθητή στην Κύπρο όπου οι Ρώσοι τουρίστες αντιπροσωπεύουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v