Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2015

Mr. Dijsselbloem, αλλάξατε άποψη για τα λεφτά του ΤΧΣ;

Προχθές το πρωί, λίγο μετά τις 11 παρακολουθούσα την ομιλία του προέδρου του Eurogroup, Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem όπως είναι το πλήρες όνομά του, στην Eπιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση.

Δεν ήμουν μόνος. Ήμουν στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος του ραδιοφώνου της ΝΕΡΙΤ στην εκπομπή της Βάλιας Καϊμάκη. Άκουσα λοιπόν τον κ. Dijsselbloem να μιλά για την ανάγκη οικοδόμησης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Τον άκουσα επίσης να λέει πως σ' αυτό το πλαίσιο τα ομόλογα του EFSF θα έμεναν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Αθήνα και δεν θα μεταβιβάζονταν στο EFSF/ESM. Φυσικά, διευκρίνισε πως η χρήση των ομολόγων αξίας κάπου 11 δισ. ευρώ θα ήταν στη διακριτική ευχέρεια της ΕΚΤ και της Ε.Ε.

Το θεώρησα ένα ακόμη καλό βήμα και δεν σκέφθηκα να ρωτήσω τι απέγιναν. Χθες το βράδυ ρώτησα από περιέργεια να μάθω τι γίνεται με αυτά τα ομόλογα και έπεσα από τα σύννεφα.

«Πάνε πίσω και μάλιστα επιτακτικά», όπως μου είπαν.

Έμαθα ακόμη πως κάποιοι άνθρωποι δούλευαν όλο το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα για να είναι έτοιμη η σύμβαση με την οποία επιστρέφονται τα λεφτά (ομόλογα). Τα αγγλικά μου είναι αρκετά καλά για να έκανα λάθος και να μην κατάλαβα αυτά που δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup για την παραμονή των χρημάτων στο TXΣ (HFSF).

Υπάρχει λοιπόν ένα ερώτημα: άλλαξε γνώμη ο κ. Dijsselbloem; Αν είναι έτσι, γιατί;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v