Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2017

Ελληνες εφοπλιστές με στόλο μεγαλύτερο της θαλασσοκράτειρας Ισπανίας

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ότι ο ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη και από τους μεγαλύτερους στον κόσμο;

Πολλές, θα λέγαμε. Όμως, η αλήθεια είναι πως μόνο όταν δει κανείς τους αριθμούς μπορεί να αντιληφθεί γιατί ακριβώς μιλάμε.

Αυτό ακριβώς μας βοήθησε να κάνουμε το εξαιρετικό, αγγλόφωνο περιοδικό Shipping & Finance, που επεξεργάσθηκε στοιχεία της UNCTAD. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι ο εμπορικός στόλος της θαλασσοκράτειρας Ισπανίας είχε χωρητικότητα 2,4 εκατ. τόνων στα τέλη του 2016, ενώ της Αυστραλίας 2,3 εκατ. και της Αργεντινής 0,8 εκατ. τόνοι.

Ο στόλος της Ινδίας είναι 21,6 εκατ. τόνοι, της Ρωσίας 18,1 εκατ. και της Ολλανδίας 17,4 εκατ. τόνοι.

Η μεγαλύτερη ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία είναι η Anangel του εφοπλιστή Αγγελικούση με 20,8 εκατ. τόνους και ξεπερνά από μόνη της σε χωρητικότητα χώρες όπως η Ρωσία, η Ολλανδία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ισπανία κ.τλ. Ακολουθεί η  Navios, με 14,6 εκατ. τόνους, και η Dynacom/Dynagas-Sea Traders, με 13 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα του στόλου της 15ης μεγαλύτερης ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας (Enterprises-Golden Energy) είναι 3,2 εκατ. τόνοι, ξεπερνώντας χώρες όπως οι Ισπανία, Νότιος Αφρική, Μεξικό, Χιλή, Πορτογαλία και Αργεντινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v