Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2018

Επαναφορά του σεναρίου αναβολής της περικοπής των συντάξεων;

Η δήλωση του Μάριο Σεντένο, του Πορτογάλου προέδρου του Eurogroup, που θέλει το ψηφισθέν μέτρο για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε αρκετές συντάξεις να μην είναι διαρθρωτικό, δημιούργησε ελπίδες στην Αθήνα ότι το Eurogroup θα αποφανθεί υπέρ της μη εφαρμογής του μέτρου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Να σημειώσουμε ότι η εικόνα που υπήρχε το τελευταίο διάστημα σχετικά με την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή της διαφοράς μεταξύ της σύνταξης που παίρνουν τώρα και εκείνης που θα έπρεπε να πάρουν με τους νέους κανόνες κάπου 800-900 χιλ. παλαιοί συνταξιούχοι, ήταν πως είτε πάει για κατάργηση είτε για εφαρμογή από τις αρχές του 2019.

Ομως, στην εποχή που ζούμε, τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Γι' αυτό δεν μας εκπλήσσει αυτό που ακούγεται στην κοινοτική ομήγυρη. Κοινώς, ότι θα υπάρξει αναβολή της εφαρμογής του μέτρου για την προσωπική διαφορά για ένα διάστημα 6 μηνών ή κάτι τέτοιο, με την επισήμανση ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί μετά το πέρας αυτής της περιόδου.

Δεν είναι σαφές από πότε αρχίζει να μετράει το 6μηνο, δηλαδή από τώρα ή από τις αρχές του 2019. Είναι ένα ακόμη σενάριο που κάποιοι στην κοινοτική ομήγυρη απλά συζητούν, χωρίς το Βερολίνο να έχει πει την τελευταία του λέξη, ή υπάρχει κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος θα δείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v