Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2018

Το ΔΝΤ και οι... άφαντοι Ελληνες

Δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά στις διάφορες αποστολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ανά την υφήλιο δεν συμμετέχουν μόνο στελέχη του. Να θυμίσουμε ότι αποστολές του Ταμείου επισκέπτονται κάθε χρόνο διάφορες χώρες για επιτόπια συλλογή στοιχείων και επαφές με κυβερνητικούς και άλλους, για τη σύνταξη της κλασικής έκθεσης. Δεν αναφερόμαστε σε χώρες που έχει δανείσει και βρίσκονται σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, τρίτοι που θεωρούνται ειδικοί σε κάποια θέματα προσκαλούνται και συμμετέχουν στις αποστολές, χωρίς να εργάζονται στο Ταμείο. Μ' αυτό τον τρόπο ενισχύουν το βιογραφικό τους και κερδίζουν κάποια χρήματα που δεν είναι ευκαταφρόνητα.

Οι τρίτοι μπορεί να έχουν διατελέσει στο παρελθόν στελέχη του Ταμείου ή απλώς να έχουν πάει εκεί για μετεκπαίδευση από τις χώρες τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι χώρες έχουν δώσει έναν κατάλογο με ονόματα ειδικών, π.χ. οικονομολόγων, στο ΔΝΤ, για να επιλέξει κάποιον ή κάποια για τις προαναφερθείσες αποστολές. Η Τουρκία φέρεται να είναι μία από αυτές.

Κατανοούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι προσωπικές σχέσεις παίζουν ρόλο, όμως οι εξωτερικοί συνεργάτες θα πρέπει να έχουν τα προσόντα.

Οπως λοιπόν μαθαίνουμε, πάνω από 40 άτομα από βαλκανικές χώρες έχουν συμμετάσχει σε τέτοιες αποστολές του ΔΝΤ ανά τον κόσμο.

Ομως, ανάμεσά τους δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v