Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2019

Η νέα δουλειά της Rothschild στην Ελλάδα

Όταν τον Μάιο του 2017 γνωστοποιήθηκε πως η γαλλική Rothschild & Cie αναλάμβανε καθήκοντα συμβούλου σε θέματα χρέους της χώρας, είχε προκληθεί πολύς θόρυβος. Σύμφωνα με την τότε υπουργική απόφαση, η γαλλική επενδυτική εταιρεία μπορούσε να λάβει αμοιβή μέχρι 3,5 εκατ. ευρώ υπό προϋποθέσεις που αφορούσαν τις εκδόσεις ομολόγων της Ελλάδας. H Rothschild αντικατέστησε την επενδυτική τράπεζα Lazard.

H εταιρεία αναμένεται να αναλάβει μια νέα δουλειά στη χώρα μας οσονούπω, αλλά δεν πρόκειται να προκληθεί ο ίδιος θόρυβος όπως τότε. Η νέα δουλειά της Rothschild αφορά τον ρόλο συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος στο σχέδιο για τη δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων. Κι αυτό παρότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να υποβάλει μόνο το σχέδιό του για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων στην Κομισιόν και να μη συμπεριλάβει της ΤτΕ.

Φαίνεται λοιπόν πως στην ΤτE δεν το βάζουν κάτω. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχέδιο παρουσιάσθηκε σε Αμερικανούς θεσμικούς επενδυτές στη Ν. Υόρκη και εν συνεχεία στο ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Αν πιστέψουμε αυτά που ακούμε, η παρουσίαση έτυχε θερμής ανταπόκρισης, ιδίως στη Ν. Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v