Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2019

Η Bank of America, το ράλι στις τραπεζικές μετοχές και ο Μητσοτάκης

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί οι τραπεζικές μετοχές κάνουν ράλι το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα, οι προσδοκίες για καλύτερη συμφωνία στο θέμα των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών και το α λα "ιταλικά" σχέδιο του ΤΧΣ και του υπουργείου Οικονομικών για την ελάφρυνση των ισολογισμών των τραπεζών από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE).

O βασικότερoς λόγος είναι μάλλον η εκτίμηση πως απομακρύνεται ο κίνδυνος ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες στον δρόμο για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μείωσης των NPEs μέχρι και το 2021.

Αυτό φαίνεται πως ήταν και το συμπέρασμα των funds που έφερε πρόσφατα η Merrill Lynch στην Αθήνα και αποτυπώθηκε στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Αλλού στο Euro2day.gr μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις συναντήσεις τους με τραπεζίτες, την ΤτΕ και κυβερνητικά στελέχη.

Η στήλη πληροφορείται ότι τα στελέχη της ML BofA και των funds που έφερε στην Αθήνα είχαν το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών (King George). Η στήλη δεν ήταν παρούσα στη συνάντηση για να μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ομως, η πηγή που μας το μετέφερε σημείωσε πως τα στελέχη των funds αποκόμισαν πολύ καλή εντύπωση-"εντυπωσιάσθηκαν" ήταν η ακριβής έκφραση- από τον κ. Μητσοτάκη.

Αν πιστεύουν τα γκάλοπ έχουν ένα ακόμη λόγο να είναι αγοραστές σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές και ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v