Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2019

Η JP Morgan, η DG Comp και το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Κρίσιμη αναμένεται πως θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε και η επόμενη για την τύχη του σχεδίου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του υπουργείου Οικονομικών και του ΤΧΣ.

Στο τραπέζι βρίσκονται όλα τα θέματα που άπτονται του σχεδίου α λα ιταλικά, με τις εγχώριες τράπεζες να εστιάζονται στην τιμολόγηση των κρατικών εγγυήσεων που θα δώσει το δημόσιο.

Δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων. Όμως, δεν μπορεί παρά να σημειώσουμε πως υπάρχει κάτι θετικό. Το Νο 2 της αρμόδιας διεύθυνσης της Κομισιόν (DG Comp) και ο επικεφαλής της ομάδας της JPMorgan, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τέτοια πρότζεκτ, έχουν συνεργασθεί αρμονικά στο παρελθόν για το αντίστοιχο, περίπου, σχέδιο που εφαρμόζεται σε ιταλικές τράπεζες.

Ο νέος Νο 1 της GD Comp δεν έχει πολλή εμπειρία σε τέτοιες συναλλαγές, οπότε ο ρόλος του Νο 2 είναι πιο ενισχυμένος. Κι επειδή οι ανθρώπινες σχέσεις και η επικοινωνία για πολύπλοκα σχέδια παίζουν ρόλο, γι' αυτό φρονούμε πως  είναι θετικό που οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν συνεργασθεί ξανά στο παρελθόν, σε παρεμφερές σχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v