Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημήτρης Κοντογιάννης

Είναι κάτοχος Ph.D στα μακροοικονομικά και την διεθνή χρηματοοικονομική από το City University της Ν. Υόρκης και κάτοχος M.Phil. Κατέχει επίσης M.B.A. και ΒΒΑ στη χρηματοοικονομική από το Baruch College.

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2019

Η JP Morgan, η DG Comp και το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Κρίσιμη αναμένεται πως θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε και η επόμενη για την τύχη του σχεδίου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του υπουργείου Οικονομικών και του ΤΧΣ.

Στο τραπέζι βρίσκονται όλα τα θέματα που άπτονται του σχεδίου α λα ιταλικά, με τις εγχώριες τράπεζες να εστιάζονται στην τιμολόγηση των κρατικών εγγυήσεων που θα δώσει το δημόσιο.

Δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων. Όμως, δεν μπορεί παρά να σημειώσουμε πως υπάρχει κάτι θετικό. Το Νο 2 της αρμόδιας διεύθυνσης της Κομισιόν (DG Comp) και ο επικεφαλής της ομάδας της JPMorgan, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τέτοια πρότζεκτ, έχουν συνεργασθεί αρμονικά στο παρελθόν για το αντίστοιχο, περίπου, σχέδιο που εφαρμόζεται σε ιταλικές τράπεζες.

Ο νέος Νο 1 της GD Comp δεν έχει πολλή εμπειρία σε τέτοιες συναλλαγές, οπότε ο ρόλος του Νο 2 είναι πιο ενισχυμένος. Κι επειδή οι ανθρώπινες σχέσεις και η επικοινωνία για πολύπλοκα σχέδια παίζουν ρόλο, γι' αυτό φρονούμε πως  είναι θετικό που οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν συνεργασθεί ξανά στο παρελθόν, σε παρεμφερές σχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο