Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2019

Οι «εργάτες» του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο ΥΠΟΙΚ

Κάποτε ήταν πιο πολύ στην επικαιρότητα αλλά σήμερα δεν είναι στον ίδιο βαθμό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά που κάνει δεν είναι σημαντική.

Αναφερόμαστε στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), που ήταν πιο πολύ στην επικαιρότητα στο μακρινό παρελθόν, όταν προέδρός του ήταν ο σημερινός διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας και μετά άλλοι όπως ο νυν πρόεδρος της Αlpha Βank κ. Βασίλης Ράπανος.

Τα τελευταία χρόνια, έχοντας επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, το ΣΟΕ έκανε πολλή και αθόρυβη δουλειά, προετοιμάζοντας σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς τις θέσεις της χώρας σε μια σειρά απο οικονομικά ζητήματα που παρουσιάζονταν στο Euroworking Group και μετά στο Eurogroup.

Ισως δεν είναι τόσο γνωστό αλλά τα 20 και πλέον άτομα που δουλεύουν στο ΣΟΕ ξεκίνησαν να δουλεύουν εκεί από πιο παλιά και δεν άλλαξαν με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ελάχιστοι εργάζονται με συμβάσεις ενώ οι περισσότεροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πλέον, θα έχουν επικεφαλής ένα νέο επιστήμονα, που κατά παράδοση είναι καθηγητής Οικονομικών. Τον Μιχάλη Αργυρού, αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και πρόσφατα εκλεγέντα τακτικό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Αναμφισβήτητα, όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Ομως, αξίζει να αναφερόμαστε καμιά φορά και σ' εκείνους που δεν φαίνονται αλλά «τραβάνε κουπί»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v