Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 10 2019

O κ. SSM «υποστηρίζει» την πρόταση της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια

Επί κάπου 45 λεπτά μιλούσαν συνολικά οι πρόεδροι και CEO των εγχώριων τραπεζών και η γενική γραμματέας της ΕΕΤ για την ελληνική οικονομία, τις τραπεζικές εξελίξεις, τα θεσμικά και άλλα θέματα, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) κ. Enria.

Ο Ιταλός Andrea Enria τους άκουσε προσεκτικά και μίλησε για κάπου 15 λεπτά, σύμφωνα με παρευρισκόμενα άτομα, χωρίς να αναφερθεί στην ελληνική οικονομία.

Ο επικεφαλής του SSM αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα όπως τα stress tests του 2020, και άλλα όπως οι πλειστηριασμοί και οι αναδιαρθρώσεις.

Οπως ήταν φυσικό, τοποθετήθηκε επίσης στο θέμα των δύο συστημικών σχεδίων για την μείωση των προβληματικών δανείων.

Ο κ. Enria φέρεται να είπε στους παρευρισκόμενους τραπεζίτες ότι γνωρίζει πως έχουν γίνει συζητήσεις για το εργαλείο APS (του υπουργείου Οικονομικών και του ΤΧΣ) ενώ υπάρχει επίσης η πρόταση-σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), την οποία o ίδιος υποστηρίζει (support).

Εξυπακούεται ότι ο SSM στηρίζει το «ιταλικό» σχέδιο APS αφού χρησιμοποιείται ήδη από ιταλικές τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία του SSM ενώ το σχέδιο της TτE είναι κάτι εντελώς καινούργιο.

Πάντως, η στήλη θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά θα γινόταν σοφότερη, αν άφηνε τον επικεφαλής του SSM να μιλά περισσότερη ώρα σε σχέση με τους ίδιους.

Την επόμενη φορά...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v