Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2019

Εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για τη φορολοταρία;

Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που κάνουν αγορές με ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής, μόνο και μόνο για να κερδίσουν στη φορολοταρία. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της φορολοταρίας, 1.000 άτομα κάθε μήνα κερδίζουν 1.000 ευρώ που είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Κάθε ΑΦΜ φυσικού προσώπου μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει.

Στον Τύπο υπάρχουν τελευταία δημοσιεύματα που θέλουν τις ελληνικές αρχές να σκέφτονται να ενισχύσουν τη φορολοταρία, αυξάνοντας τον αριθμό των νικητών και ίσως τα έπαθλα. Αν όμως οι θεσμοί και οι αρχές επιθυμούν να κάνουν τη φορολοταρία πιο αποτελεσματική, ίσως θα έπρεπε να σκεφθούν διαφορετικά. Πιο "out of the box", που θα έλεγαν οι Αγγλοσάξονες.

Η στήλη πληροφορείται ότι οι θεσμοί έχουν γίνει αποδέκτες πρότασης για να καταστεί η φορολοταρία πιο γνωστή στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα μ' αυτή, οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να κατεβάζουν στο κινητό τους μια εφαρμογή (application) που θα τους ειδοποιεί αν κέρδισαν στη φορολοταρία. Μ' αυτό τον τρόπο, θα γίνει πιο δημοφιλής, δίνοντας μεγαλύτερο κίνητρο στους φορολογούμενους να χρησιμοποιούν κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που υποβλήθηκε τέτοια πρόταση στους θεσμούς. Για την ακρίβεια, η πατρότητα της ιδέας ανήκει σε υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά δεν είχε εισακουσθεί από τους θεσμούς στο παρελθόν.

Θα μπορούσε να εισακουσθεί τώρα; Ο χρόνος θα δείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v