Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2019

Προς αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις Eurobank με Pimco

Αίσιο τέλος εμφανίζονται να έχουν οι διαπραγματεύσεις της Eurobank με την Pimco, σύμφωνα με άτομο που βρίσκεται κοντά στη δεύτερη. 

Ο Joos Anderson, επικεφαλής της Pimco στην Ευρώπη, είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για συνομιλίες με τη Eurobank καθώς θα πρέπει να επιλυθούν τρία θέματα. Ομως, άτομα κοντά στη συναλλαγή εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ντιλ. Ο ίδιος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Pimco συζητά εδώ και μήνες την αγορά του 80% της FPS (servicer) που ανήκει στη Eurobank και του 20% των ομολογιών mezzanine (ενδιάμεση διαβάθμιση) της τιτλοποίησης καταγγελμένων ενυπόθηκων δανείων ονομαστικής αξίας 7,4 δισ. ευρώ, γνωστής ως Cairo.

Ενώ όμως η Pimco «μπαίνει» στο πρότζεκτ Cairo, σύμφωνα με την πηγή, η Κομισιόν (DG Comp) θεωρεί ότι η ανωτέρω τιτλοποίηση δεν πληροί τα κριτήρια για να ενταχθεί στο συστημικό σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) «Ηρακλής».

Επομένως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρότζεκτ Cairo θα μείνει εκτός «Ηρακλή», παρότι η διοίκηση της Eurobank θα ήθελε να συμμετάσχει.

Όμως, η ανωτέρω εξέλιξη καθιστά πιο δύσκολο να πιαστεί το μάξιμουμ του στόχου που έχει οριστεί για τον «Ηρακλή», δηλ. NPEs ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v