Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2019

Η Volkswagen δεν επιλέγει τελικά... Ελλάδα

Η σχετικά πρόσφατη απόφαση της γερμανικής αυτοβιομηχανίας Volkswagen να αναβάλει την τελική απόφαση για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει το μοντέλο Passat στην Τουρκία, άνοιξε την όρεξη διαφόρων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και δικαιολογημένα.

Η επένδυση είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ περίπου και όποια χώρα την κερδίσει, θα έχει πολλά οφέλη σε μακροχρόνια βάση, π.χ. θέσεις απασχόλησης, know how κ.λπ.

Η Ελλάδα έχει μπει στη διεκδίκηση όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης πριν μερικές μέρες και καλά έκανε.

Ομως, οι πληροφορίες της στήλης θέλουν τη Volkswagen να μην επιλέγει την Ελλάδα για μια σειρά από λόγους, π.χ. πιο δύσκαμπτη αγορά εργασίας, φήμη (reputation) για έγκαιρη παράδοση προϊόντων κ.λπ.

Οι βασικοί διεκδικητές είναι η Σλοβακία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Κάθε μια έχει συν και πλην. Ατομα που έχουν καλή εικόνα της κατάστασης διατείνονται πως η Βουλγαρία θα ήταν το φαβορί, αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη διαφθορά και κυρίως η χώρα δεν συνδεόταν στενά με τη Ρωσία παρά τη συμμετοχή της στην ΕΕ. Στη μέση μπαίνουν μέχρι και θέματα βιομηχανικής κατασκοπίας.

Το ΔΣ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να βγάλει την απόφασή του το επόμενο διάστημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v