Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2019

Η ετυμηγορία του S&P και ο «Ηρακλής»

Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναμένεται να γνωστοποιήσει την ετυμηγορία του για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας αύριο, Παρασκευή, το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς θέλουν τον S&P να αναβαθμίζει τη χώρα, ιδιαίτερα μετά την έγκριση του συστημικού σχεδίου «Ηρακλής» για την ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων από την Κομισιόν. Σημειώνεται πως ο S&P κατατάσσει την Ελλάδα στο Β+ με θετικές προοπτικές από το καλοκαίρι του 2018.

Παρ' όλα αυτά η στήλη θα έδινε ίδιες πιθανότητες στο σενάριο της αναβάθμισης και στο σενάριο της μη αναβάθμισης. Αν μάλιστα ήταν να ποντάρει σ' ένα από τα δύο, θα επέλεγε το δεύτερο σενάριο, δηλ. να αφήσει αμετάβλητη την αξιολόγηση.

Δεν έχουμε ιδιαίτερη πληροφόρηση. Επομένως, πρόκειται περί εκτίμησης που όμως βασίζεται σε κάποιες ενδείξεις. Αναμφίβολα, ο «Ηρακλής» αποτελεί θετική εξέλιξη, όμως ακόμη δεν έχει ψηφισθεί ο σχετικός νόμος και επιπλέον η υλοποίησή του θα γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου, όπως δείχνει το προηγούμενο της Ιταλίας που οι του S&P γνωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v