Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2020

Σκυλακάκης: Από Αύγουστο... και βάλε τα λεφτά από το SURE της ΕΕ

Οι κρατικές δαπάνες είναι αυξημένες λόγω των προγραμμάτων στήριξης για τις ομάδες του πληθυσμού και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, ενώ τα έσοδα υστερούν. Η Ελλάδα ποντάρει στα κοινοτικά λεφτά αλλά, ως συνήθως, η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται με ρυθμούς... αραμπά.

Ερωτηθείς ειδικά για τα λεφτά του προγράμματος SURE της Κομισιόν στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στην εκπομπή "Καθαροί Λογαριασμοί" την Παρασκευή, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπεύθυνος για την δημοσιονομική πολιτική, ανέφερε ότι τα περιμένει το δεύτερο μισό του Αυγούστου το νωρίτερο.

Τα κονδύλια του προγράμματος SURE είναι δάνεια που θα κατευθυνθούν σε πολιτικές στήριξης της απασχόλησης και του εισοδήματος όσων επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Το SURE είναι συνολικού ύψους 100 δισ. ευρώ και η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα μπορούσε να λάβει από 1,2 έως 1,4 δισ. ευρώ,

Αν λοιπόν εξαιρέσουμε την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs, ANFAs) ύψους 700 εκατ. ευρώ περίπου που ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), τα υπόλοιπα δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμα σύντομα.

Κι αυτά όμως θα πάνε στον ειδικό λογαριασμό για το χρέος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v