Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2020

Το «φάουλ» του Αλεξ Πατέλη

O οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης έχει διατελέσει στέλεχος μεγάλων ξένων οίκων στο παρελθόν και γνωρίζει πολύ καλά τα οικονομικά θέματα. Λόγω του παρελθόντος και της εμπειρίας του, θα έπρεπε επίσης να αποφεύγει σχόλια που άπτονται εισηγμένων κινητών αξιών, όταν απευθύνεται στο ευρύ κοινό και όχι σε στενό κύκλο επαγγελματιών.

Η στήλη οφείλει να ομολογήσει πως έγινε κοινωνός με κάποια καθυστέρηση της απάντησης του κ. Πατέλη σε ερώτηση που του υπεβλήθη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό κανάλι (Σκάι).

Ερωτηθείς σχετικά, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ανέφερε επί λέξει: «Θα έλεγα ότι το 2021 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για το τραπεζικό σύστημα και την Πειραιώς».

Ολοι ασφαλώς ευχόμαστε αυτό να συμβεί, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ομως, ο ίδιος, λόγω της θέσης και του κοινού στο οποίο απευθυνόταν, δεν θα έπρεπε να την είχε κάνει, γιατί μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί ως προτροπή για αγορά μετοχών.

Ο κ. Πατέλης είναι έξυπνος άνθρωπος για να καταλάβει τι εννοούμε και τυχερός που είναι στην Ελλάδα, γιατί σε άλλη χώρα, π.χ. Βρετανία, οι κανονιστικές αρχές θα του ζητούσαν εξηγήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v