Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2021

Προμήθειες για διαχείριση τραπεζικών καταθέσεων;

Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αβγατίζουν από τα λεφτά της πανδημίας που μοίρασε η κυβέρνηση και τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης σε τέτοιο βαθμό, που τείνει να γίνει πρόβλημα για τις τράπεζες.

Οι τελευταίες παραμένουν φειδωλές στις δανειοδοτήσεις τους, αν και λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν, καθώς η ζήτηση από φερέγγυους πελάτες είναι αδύναμη, σύμφωνα με τους ίδιους. Γι' αυτό προτιμούν τις κρατικές εγγυήσεις. Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλοι, καλοί πελάτες χρηματοδοτούνται κανονικά και απαιτούν καλύτερους όρους.

Το αποτέλεσμα είναι η μεγάλη αύξηση των καταθέσεων να συμπιέζει την κερδοφορία τους και κάποιες εξ αυτών έχουν ήδη αρχίσει να ψαλιδίζουν τα επιτόκια καταθέσεων. Ομως, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη έχουν ήδη ρίξει στο τραπέζι την ιδέα της επιβολής προμήθειας καταθέσεων, για να αποθαρρύνουν πολλούς, αν η σημερινή ανοδική τάση των καταθέσεων συνεχισθεί το φθινόπωρο.

Οι ίδιοι κατανοούν ότι θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και γι' αυτό επισήμως δεν έχει συζητηθεί το θέμα σε επίπεδο Δ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v