Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2021

Το Olayan Group, η Chipita και η Ελλάδα

H πώληση της Chipita στην αμερικανική Mondelez αντί τιμήματος 2 δισ. δολαρίων ήταν επόμενο να συνδεθεί με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι το ντιλ δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Olayan Group, που κατέχει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η μη αποδοχή της προηγούμενης πρότασης της Mondelez το 2018 αποδείχθηκε σωστή, καθώς η προσφορά ανέβηκε αρκετά, για να πείσει το σαουδαραβικό γκρουπ να την αποδεχθεί. Ακόμη κι αν ήθελε το τίμημα να είναι κάπως μεγαλύτερο. 

Το Olayan Group αποδείχθηκε ακόμη μια φορά πως είναι ένας χρηματοοικονομικός επενδυτής που έχει την υπομονή να περιμένει για να βγάλει αρκετά λεφτά από τις επενδύσεις του στην Ελλάδα, τουλάχιστον. Φυσικά, τα πράγματα στο γκρουπ δεν είναι όπως παλιά, καθώς τα μέλη της οικογένειας είναι μεν στο ΔΣ αλλά διευθύνων σύμβουλος έχει αναλάβει ένας ξένος.

Στην Ελλάδα πάντως διατηρούν γραφείο για επενδύσεις χαρτοφυλακίου, κυρίως σταθερού εισοδήματος, όπως τονίζει άτομο που γνωρίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v