Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2021

Πρώην CEO της Goldman Sachs ήλθε στην Ελλάδα

Για τους περισσότερους, δεν τα μαθαίνουμε γιατί συνήθως έρχονται με γιοτ στα ελληνικά νησιά και φεύγουν χωρίς να τους πάρει κάποιος χαμπάρι. Δεν αναφερόμαστε σε διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές κ.λπ., που είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι ή πλούσιους Αραβες, Ρώσους κ.λπ., αλλά γνωστά άτομα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού χώρου, π.χ. τραπεζίτες, fund managers.

Στο παρελθόν, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της Morgan Stanely, Goldman Sachs κ.λπ. έχουν έλθει ιδιωτικά στα ελληνικά νησιά. Μερικοί μάλιστα ξεκίνησαν όταν ήταν νεαροί και τους έγινε συνήθειο, όπως μας είπε ένας εξ αυτών πριν από μερικά χρόνια.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Τον περασμένο Νοέμβριο, οι τραπεζίτες της Goldman Sachs στο Λονδίνο αναρωτιόντουσαν ποιος είναι ο πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GS International, από τον οποίο ζητήθηκε να επιστρέψει το μπόνους που είχε πάρει πιο παλιά.

Το μυαλό όλων πήγε στον Βρετανό Michael Serwood ή Woody όπως τον αποκαλούν, καθότι είχε τους δυο τίτλους και είχαν δίκιο. Το ποσό της επιστροφής ήταν 13 εκατ. δολάρια, που δεν είναι πολλά για έναν άνθρωπο που εκτιμάται πως έχει περιουσία άνω των 250 εκατ. δολαρίων. Ο Serwood είχε αναγκασθεί σε παραίτηση το 2016, γιατί δεν είχε αναφέρει ότι είχε αιτηθεί δάνειο 40 εκατ. στερλίνων από τον Sir Philip Green, μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου και φίλο του.

Λοιπόν, ο κ. Serwood εθεάθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, πριν από λίγες μέρες.

Το προηγούμενο διάστημα φέρεται να έκανε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και να ήλθε εκτάκτως στην Αθήνα, για προσωπική του υπόθεση. Ποια; Δεν γνωρίζουμε αλλά θα μπορούσε να είναι για διάφορες σχετιζόμενες εκκρεμότητες του παρελθόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v