Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2021

Σκληρή στάση της Κίνας απέναντι σε πληρώματα πλοίων με Covid-19

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται Έλληνες πλοιοκτήτες με τη στάση της Κίνας απέναντι στα πληρώματα των πλοίων τους, που έχουν κρούσμα ή κρούσματα κορωνοϊού και προσεγγίζουν κινέζικα λιμάνια.

«Η στάση τους (των Κινέζων) είναι απάνθρωπη. Οι άνθρωποι που ευθύνονται για την πανδημία δεν δέχονται ούτε να δέσει ξένο πλοίο σε κινέζικο λιμάνι, ούτε καν δέχονται να το εφοδιάσουν με τρόφιμα και φάρμακα για να φύγει», τονίζει πλοιοκτήτης. «Απλά, απαιτούν να φύγει το πλοίο με το κρούσμα ή κρούσματα».

Κι αυτό παρότι τα πληρώματα των πλοίων που πηγαίνουν προς Κίνα είναι αναγκασμένα να κάνουν μοριακό τεστ σε εργαστήρια που έχουν υποδείξει οι κινεζικές αρχές στο τελευταίο λιμάνι που πιάνουν πριν από την Κίνα.

Η συμπεριφορά των Κινέζων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη άλλων χωρών όπως η Αυστραλία. Οι Αυστραλοί δέχονται τα πλοία με κρούσματα, απομονώνουν τα πληρώματα και τους κάνουν τεστ, απολυμαίνουν τα πλοία, προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους πάσχοντες και διατροφή στους υπολοίπους.

Δεν εκπλήσσουν λοιπόν τα αρνητικά σχόλια για την Κίνα, που συνοδεύουν την περιγραφή τέτοιων περιστατικών από πλοιοκτήτες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v