Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2021

Mε τον αραμπά οι επιστροφές χρημάτων από αεροπορικά εισιτήρια

Η πανδημία είχε αρνητική επίπτωση στον κλάδο των αερομεταφορών και στις αεροπορικές εταιρείες ειδικότερα. Μερικές από τις τελευταίες χρεοκόπησαν και άλλες έλαβαν κρατική βοήθεια υπό τη μορφή δανείων και επιχορηγήσεων. Στη Γερμανία και άλλες χώρες, η κρατική βοήθεια συνοδεύθηκε από παραχωρήσεις των εταιρειών, π.χ. συμμετοχή του κράτους στο Δ.Σ. των εταιρειών, στο μετοχικό κεφάλαιο κ.λπ. Στην Ελλάδα δεν συνέβη τίποτα τέτοιο πέρα από τα warrants που έλαβε το Δημόσιο για τα μισά από τα λεφτά που δόθηκαν.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς οι αεροπορικές εταιρείες να είναι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όπως όταν κάποιος ακυρώνει το εισιτήριο και δικαιούται να λάβει τα χρήματά του πίσω. Ιδιαίτερα μετά το μεγάλο «κούρεμα» που υπάρχει.

Ομως οι εταιρείες δεν δείχνουν να βιάζονται. Επισήμως, σου λένε ότι θα λάβεις τα «κουρεμένα» λεφτά σου πίσω μετά από 10 εργάσιμες μέρες έως δύο μήνες. Οταν ρωτάει κάποιος γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση, η απάντηση που παίρνει, είναι πως υπάρχουν πολλές ακυρώσεις εισιτηρίων.

Πολλές ακυρώσεις μπορούν να υπάρχουν, αλλά η απάντηση μοιάζει περισσότερο με πρόφαση. Μήπως οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να το κοιτάξουν; Οι εταιρείες πήραν άμεσα τα λεφτά των φορολογουμένων παρά το γεγονός ότι κάποιες είχαν γεμάτα ταμεία, τα «κουρεμένα» χρήματα από τις ακυρώσεις εισιτηρίων δεν μπορούν να επιστρέψουν σε λίγες μέρες αντί μήνες;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v