Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2021

Καλό... Μάιο του 2022 για το Σύμφωνο Σταθερότητας

‘Ολοι στην ευρωζώνη περιμένουν τη Γερμανία να αποκτήσει κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις για δυνητικές αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί αν η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι θα ισχύει, δεν μπορεί να λάβει μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα, π.χ. κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης για όλους από το 2023.

Ομως, μιλώντας με κοινοτικούς αξιωματούχους που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος είναι πως ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία, πιθανόν τον Δεκέμβριο, μάλλον δεν αρκεί.

Κι αυτό γιατί η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη, έχει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές τον Απρίλιο-Μάιο του 2022. Σημειωτέον ότι ο Μακρόν προηγείται στις δημοσκοπήσεις αυτή την περίοδο με κάπου 25%, με έναν ακροδεξιό τηλεοπτικό σχολιαστή και τη Μαρίν Λε Πεν να ακολουθούν με κάπου 17% και 16% έκαστος.

Επομένως, αποφάσεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν πρόκειται να ληφθούν πριν από τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με τους ίδιους. Προφανώς, την ίδια εικόνα πρέπει να έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ την Παρασκευή ότι περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο το διάστημα Μαΐου-Σεπτεμβρίου του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v