Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2021

Από την εξαγορά της Chipita στη... Viva Wallet

Την πεποίθησή του ότι  η εξαγορά του ομίλου της Chipita από τον αμερικανικό όμιλο της Mondelez International, που είχε γνωστοποιηθεί τον Μάιο, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, εξέφρασε άτομο που είναι κοντά στη συναλλαγή. Θυμίζουμε ότι το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. δολάρια και υπόκειται σε ορισμένες προσαρμογές. 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται επίσης οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του ομίλου της Viva Wallet στην αμερικανική τράπεζα JP Morgan, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση των διεργασιών.  

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το ντιλ θα κλείσει σύντομα, ενδεχομένως κοντά στο 1,6-1,7 δισ. δολάρια. Ερωτηθείς γιατί η αμερικανική τράπεζα θα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό, ο ίδιος απάντησε ότι η αξία βρίσκεται στις πλατφόρμες που έχει ο ελληνικός όμιλος ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής σε πολλές χώρες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται άτομα με γνώση του ζητήματος, η αμερικανική τράπεζα είναι μεταξύ των μερών που εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς ή συνεργασίας με τη Viva Wallet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v