Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2022

Ο Μπάιντεν, η Πελόζι, ο Μητσοτάκης και τα παλιά

Με θερμά λόγια υποδέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, λέγοντας μάλιστα «πως μας ενώνει μια προσωπική φιλία».

Προφανώς, ο κ. Μπάιντεν δεν ξεχνά τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ως πρωθυπουργού, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε δει τότε τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκτιμάτο ότι ήταν το φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν συναντήσει τον Τραμπ. Σύμφωνα με άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, η κίνηση του κ. Μητσοτάκη θεωρήθηκε προσβλητική από τον Τραμπ. Γι’ αυτό τον λόγο ακύρωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει μαζί του. Μάλιστα, φρόντισε να περάσει το μήνυμα δυσαρέσκειας στην ελληνική πλευρά, καθώς δεν ακύρωσε τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό «ατόπημα» του κ. Μητσοτάκη σε εκείνη την επίσκεψη. Ο ίδιος είχε συναντηθεί επίσης με την Νάνσυ Πελόζι, την τότε και νυν Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της Ρεπουμπλικανικής πλευράς.

«Το έσωσε (ο Μητσοτάκης), κανονίζοντας συνάντηση και με τον γερουσιαστή Μιτς Μακ Κόνελ,  τότε επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, τελευταία στιγμή», μας είχε τονίσει Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος για εκείνη τη συνάντηση.

Δεν είναι λοιπόν τυχαία η ευκαιρία που δόθηκε στον πρωθυπουργό να μιλήσει στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης. Η κ. Πελόζι, και όχι μόνο, τα θυμάται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v